Kool doet het weer – Adegeest derde

Kool doet het weer – Adegeest derde

Van Dordrecht naar Rotterdam

De Tour de Femmes ging in de tweede etappe over 69 km van Dordrecht naar Rotterdam en leidde voor een groot gedeelte door de Alblasserwaard. Binnen de gemeente Molenwaard werden de dorpen Oud-Alblas, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk aangedaan.

Jeanne Korevaar reed als Groot-Ammerse in haar achtertuin en werd onderweg door vele fans aangemoedigd.

De Franse regie zoomde regelmatig in op de omgeving en vertoonde prachtige beelden van onze mooie streek.  

De korte etappe liep uit op een massasprint en de verwachting was dat Lorena Wiebes zich zou revancheren na de pech van gisteren.  Wiebes werd keurig door haar sprinttrein naar voren geleid en leek op de overwinning af te gaan. Daar dacht Charlotte Kool anders over. Zij bleef slim en kalm volgen en wachtte tot er ruimte was voor de finale jump. Dat lukte wonderwel en ze sprintte in de gele trui naast Lorena Wiebes naar haar tweede overwinning. Mooier kan het bijna niet worden.

Tijdrit

In de middag moest er in Rotterdam nog een tijdrit worden gereden over 6,3 km.

Charlotte Kool kwam een handvol seconden tekort en moest haar leiderstrui afgeven aan Demi Vollering. Dat was jammer, maar ze mag vol trots en tevreden terugkijken op twee etappe overwinningen in ’s werelds meest prestigieuze koers. En voorlopig gaat ze verder in de groene trui.

Een ander lid van Jan van Arckel was deze keer een van de uitblinkers. Loes Adegeest werd in de tijdrit keurig derde achter Demi Vollering en Chloe Dygert.

Klassement Jan van Arckel rensters na drie etappes:

 4. Loes Adegeest 5″

 5. Charlotte Kool 5″

 101. Jeanne Korevaar 49″

 114. Mylène de Zoete 52″

 

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden