MTB – jeugdafdeling

Bij onze club vinden we het hartstikke leuk om met jeugd bezig te zijn. Bij ons kun je in het terrein plezier beleven aan het fietsen. Lees maar eens verder en kom gerust kennismaken! 

Wekelijkse training

In de periode april tot en met september staan iedere donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur meerdere trainers klaar om jeugdige leden van Jan van Arckel les te geven in mountainbiken. De jongens en meisjes die getraind worden zijn in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar. De trainingen vinden altijd plaats op het geheel afgesloten sportcomplex De Zes Molens aan de Vlietskade in Arkel. In de bosstroken en over de geluidswallen ligt het mtb-parcours. Hier kun je het sturen, remmen en schakelen prima onder de knie krijgen. Er wordt gewerkt in groepen met elk een eigen trainer.

Wedstrijden

Deelnemen aan wedstrijden is natuurlijk een leuk doel van het beoefenen van je sport. Je kunt kiezen voor regionale wedstrijden maar ook de landelijke wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk.

De wintercompetitie van Jan van Arckel wordt in verschillende dorpen in de regio verreden van november t/m half februari. Voor meer info zie: http://www.janvanarckel.nl/wintercompetitie/php/start.php

Landelijk kun je deelnemen aan de Landelijke Jeugd Competitie (LJC). Voor deelname aan deze wedstrijden is een basislidmaatschap van de KNWU voldoende. Deze ontvangt iedereen die lid is van een wielerclub.Voor meer info over deze wedstrijden zie: http://www.knwu.nl/Voor deelname aan het NK is een licentie nodig van de KNWU.

Mocht je nog vragen hebben betreffende de wedstrijden, stuur een mail naar: mtbjeugd@janvanarckel.nl

Lid worden? Proeftraining?

Een training meemaken? Lid worden van wielerclub Jan van Arckel? 
Een ieder die na het lezen over de jeugdtrainingen enthousiast is geworden, mag natuurlijk best een keer op donderdagavond een proeftraining komen doen. Na 3 proeftrainingen kun je dan beslissen of je lid wilt worden van onze wielerclub en of je misschien zelfs jeugdwedstrijden wilt gaan rijden. Mocht de belangstelling zo groot zijn dat er meer aanmeldingen zijn, dan zijn wij genoodzaakt om met een wachtlijst te werken. Zo krijgt ieder kind de aandacht die hij/zij verdient. Voor 3 proeftrainingen vragen wij een bedrag van € 5,00. Zelfs is het mogelijk om voor een proefperiode (3 trainingen) over een mountainbike en helm te beschikken. Dit in nauwe samenwerking met onze hoofdsponsor Plieger Wielersport te Meerkerk. Voor het huren van een mountainbike + helm geldt een bedrag van € 5,00 voor  3 trainingen. Vraag naar de mogelijkheden en de voorwaarden.

 

Meer informatie

Voor meer informatie en opgave voor trainingen kunt u terecht bij onze  jeugdcoördinator “mountainbikers”: 

Laatste nieuws MTB jeugd