Het Jan van Arckel Opleidingsteam MTB

Voor de jongeren na categorie 7 van de Landelijke Jeugd Competitie heeft Jan van Arckel ook een vervolgprogramma.

Het Jan van Arckel Opleidingsteam MTB geeft talentvolle mountainbikers de mogelijkheid om door te groeien naar de absolute top. Dit doen we met een mix van ervaren renners en aanstormend talent vanaf categorie Nieuwelingen tot en met Elite, zowel voor jongens als meiden.

We dragen bij aan zowel de ontwikkeling van de individuele mountainbiker als aan het Opleidingsteam MTB als geheel. Dat doen we door afwisseling in trainingen aan te bieden, op verschillende parcoursen en met een gevarieerde groep, waarbij er voor iedereen uitdaging is om zichzelf te verbeteren en te blijven groeien in deze mooie sport. Hierachter zit een uitgebalanceerde strategie die steeds bijgesteld wordt door onze trainer Rien van der Dussen en assistent-trainer Arie van Wilgen. Rien is professioneel coach, bewegingswetenschapper, inspanningsfysioloog en fysiotherapeut en kan hiermee de jongeren goed coachen en ondersteunen in hun individuele ontwikkeling.

We werken samen met GoFysio, wat zich uit door een gezamenlijke sportschooltraining op de maandag voor kracht, coördinatie, stabiliteit en explosiviteit. Daarnaast wordt er op de woensdagavond een afwisselende training op diverse locaties onder leiding van trainer Rien en assistent trainer Arie van Wilgen gehouden, daarmee staat er een stabiele basis.

Ook wordt er voor de rijders een individueel trainingsschema samengesteld, afgestemd op het persoonlijke doel. Hiermee ondersteunen we de rijders om hun wedstrijden zo goed mogelijk en met een zekere groei te rijden.

Het opleidingsteam is geheel onderdeel van Jan van Arckel en wordt daarmee ook gesponsord door de reguliere sponsors van Jan van Arckel, aangevuld met GoFysio en Athletic Health. Een belangrijke voorwaarde voor het waarmaken van onze ambities.

De doelgroep

Het opleidingsteam MTB is er voor alle gedreven wedstrijdrijders die gelieerd zijn aan Jan van Arckel. De start bij het Opleidingsteam is vanaf categorie Nieuwelingen. Beter willen worden is belangrijk, commitment aan de trainingen is wel een minimumvereiste. Je hebt de wil om beter te worden en daarvoor ook hard te willen werken.

De ambities van het Opleidingsteam houden niet op bij het opleiden van talent, we willen ook presteren. In de wedstrijden die we rijden willen we zichtbaar zijn en goede klasseringen behalen. Ieder naar eigen kunnen. Onze ambitie is om op het NK en Internationaal een goed resultaat te behalen.

Trainers/begeleiders

Trainer Rien van de Dussen: professioneel coach, bewegingswetenschapper, inspanningsfysioloog en fysiotherapeut.

Motto: Met een wetenschappelijke benadering, hard werken en plezier, bereiken we samen het maximale resultaat!

 

Assistent-trainer Arie van Wilgen: Coacht en verzorgt de parcoursen tijdens de training

Motto: met mijn inzet, zet ik voor jou iedere training de puntjes op de “i”.

 

Begeleiding Onno Fles: verzorging tijdens training en wedstrijden en faciliterende zaken rond de trainingen.

Motto: Beter worden is belangrijker dan goed zijn.

 

Begeleiding Silvia van Waardenburg: EHBO, verzorging tijdens training en wedstrijden en faciliterende zaken rond de trainingen.

Motto: Plezier hebben en houden in de sport, daarmee komen de prestaties van zelf.

 

Laatste nieuws

MTB training gaat zeker door!

WE GAAN TRAINEN. DONDERDAG 24 AUGUSTUS ZIJN JULLIE WELKOM.   Beste ouders en jeugd mountainbikers,   Bijna zouden we de eerste training na de zomervakantie over moeten slaan omdat ons terrein nog niet in orde is. Niets is minder waar. Na onze dringende oproep  hebben we met hulp van  ouders jeugdleden en vrijwilligers  in 2 […]

Geen mtb training tenzij……

Beste ouders en jeugd mountainbikers,   In een vorige mail deden wij een oproep om mee te helpen ons terrein op orde te maken voor de komende trainingen. Er is tot nu geen enkele reactie binnen. De onderhoudsploeg van de vereniging krijgt het vele werk niet klaar  en hierdoor zal de start van de training […]

MTB Opleidingsteam op Trainingskamp

Het JvA MTB opleidingsteam heeft in Rijssen van 18 t/m 20 november een trainingskamp gehad met een groep van 10 jongens vanaf categorie nieuweling tot en met elite. De woonkamer in Het Kamphuis in Rijssen was groot genoeg om de mountainbikes te bergen en iedereen kon een slaapplek uitzoeken. Er was volop ruimte zodat ieder […]