MTB voor iedereen

Onze vereniging kent een vrij grote groep actieve mountainbikers. Dit varieert van recreatieve tot competitieve renners en ook is er een grote groep jeugdleden bij de mountainbikers.

Licentiehouders

De licentiehouders nemen veelal deel aan de Nationale Competitie, met circa 12 wedstrijden door het hele land een intensief programma. Jan van Arckel is vertegenwoordigd bij de nieuwelingen, de amateurs en bij de masters. Voor de meest recreanten is de regionale MTB-competitie de uitdaging door de zomer heen. Circa 7 wedstrijden in Zuid-Holland waarin op afwisselende parcoursen en met wisselende tegenstanders een sportieve strijd uitgevochten kan worden.

Jeugd

Maar liefst ruim 100 jeugdleden hebben het mtb-virus inmiddels onder de leden gekregen en nemen op donderdagavond deel aan de goed georganiseerde trainingen. Onder leiding van een grote groep trainers wordt de jeugdige enthousiastelingen vooral geleerd hoe ze technisch en soepel kunnen rijden, schakelen, remmen, sturen et cetera. Het plezier staat voorop, het spelelement is volop aanwezig!

> meer informatie over de MTB jeugd

MTB opleidingsteam

Om de doorstroming vanaf 15 jaar laagdrempelig te maken is er een mtb opleidingsteam.

> meer informatie over de MTB jeugd

Parcours

Bij RC Jan van Arckel beschikken we over een parcours dat uiteenlopende reacties oproept. De n vindt het schitterend, de ander vindt het maar niks. Het is bochtig en technisch en bestaat voornamelijk uit smalle tracks door bosstroken of over geluidwallen. Nergens krijg je even tijd om even te ontspannen, een kleine onoplettendheid en je raakt het spoor bijster.. Wie zijn/haar stuurmanskunst en behendigheid wil verbeteren is op ons parcours aan het goede adres!

Wintercompetitie

Van oktober t/m februari organiseren we een wintercompetitie. In circa 8 wedstrijden wordt er gestreden om de winst. We kennen klassen voor licentiehouders, niet-licentiehouders, recreanten/veteranen en voor de jeugd. Ook cyclocrossers zijn welkom.

>> meer informatie over de Wintercompetitie

Laatste MTB nieuws