Over Jan van Arckel

Rennersclub Jan van Arckel is sinds 1 oktober 1954 een vereniging voor de wielersport in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en de naaste omgeving.
De rennersclub zet zich in voor de disciplines wielrennen en mountainbiken. Het clubhuis en trainingsfaciliteiten zijn er op sportcomplex de Zes Molens is gevestigd aan de Vlietskade 1025 te Arkel. Op deze locatie zijn een wielerparcours en MTB-parcours aangelegd.

Jan van Arckel streeft ernaar om een gevoel van betrokkenheid te bewerkstelligen onder haar leden, zowel bij recreanten als wedstrijdrenners. Clubbinding is daarbij het sleutelwoord. De belangrijkste doelstelling van onze vereniging is (potentiële) leden in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en daar buiten de kans te bieden zo optimaal mogelijk aan de wielersport deel te kunnen nemen.

Voor toertochten op de racefiets kun je terecht bij Toerclub Jan van Arckel.

Missie

Wielervereniging Jan van Arckel heeft “plezier en prestatie” in deze volgorde in het logo staan. Wij geloven dat wanneer er plezier is er vanzelf prestaties volgen. Daarom kunnen zowel recreanten als ambitieuze mensen bij ons terecht.

 

Als de belangrijkste wielervereniging in de regio leveren wij goede producten voor al haar leden en toekomstige leden. Wij worden erkend als een leidende wielersportorganisatie op het gebied van begeleiding, opleiding/ontwikkeling, participatie, prestatie en maatschappelijke betrokkenheid.

 

Het is onze missie om plezier en prestaties hand in hand te laten gaan en de wielersport te promoten, organiseren en ontwikkelen voor alle geïnteresseerden om zo te verzekeren dat zij gelijke kansen krijgen om op hun eigen niveau de wielersport te beoefenen en zich hierin te ontwikkelen om hun persoonlijke doel te kunnen verwezenlijken.”

Visie

De wielersport in onze regio is populair en altijd in ontwikkeling. Het is door de verschillende disciplines een aantrekkelijke sport en is open en bereikbaar voor iedereen. Dit wordt bereikt door;

  • Een goed gestructureerd beleid en ontwikkelingsstructuur, geschikt voor renners van alle leeftijden en niveaus;
  • Financiële stabiliteit;
  • De mogelijkheid tot het uitoefenen van meerdere disciplines (waaronder mountainbiken, veldrijden en wegwielrennen);
  • Gelicentieerde trainers, bekwaam bestuur en een grote groep gemotiveerde vrijwilligers;
  • Een actieve activiteiten- en wedstrijdkalender;
  • Zelfbewuste en gedreven sporters die weten wat er benodigd is om de top te halen.

De visie is om binnen twee jaar een verder doorontwikkelde opleidingsstructuur te hebben voor de prestatiegerichte jeugd- en jongvolwassen leden voor zowel het mountainbiken als ook het wegwielrennen. Hierbij beschikken de betreffende afdelingen over de benodigde faciliteiten en (professionele begeleiding) en een duidelijk jaarplan dat ten grondslag ligt aan de persoonlijke en op maat trainingen en schema’s.”

Als de belangrijkste wielervereniging in de regio leveren wij goede producten voor al haar leden en toekomstige leden. Wij worden erkend als een leidende wielersportorganisatie op het gebied van begeleiding, opleiding/ontwikkeling, participatie, prestatie en maatschappelijke betrokkenheid.