Nieuwsgierig?

Je vindt fietsen leuk, je bent enthousiast geworden door bijvoorbeeld deelname aan een dikke banden race, door een fietsclinic of op een andere manier heb je interesse gekregen voor de wielersport, en je denkt: “Fietsen is wel wat voor mij, dat wil ik best vaker doen”. Nou, dat kan! En wel bij wielerclub Jan van Arckel, gevestigd aan de Vlietskade in Arkel. Bij onze club vinden we het hartstikke leuk om met enthousiastelingen bezig te zijn. Bij ons kun je op het terrein plezier beleven aan het fietsen (op de weg of onverhard). Lees maar eens verder en kom gerust kennismaken!

 

Trainingen

Iedere fietser heeft trainingen nodig om zichzelf te verbeteren en om bepaalde facetten van de wielersport (beter) onder de knie te krijgen. Ook heeft een gezamenlijke training een sociaal aspect en zorgt voor een stukje teambuilding.
Vanuit de vereniging worden trainingen gestimuleerd en verzorgt, en is er zelfs een op maat plan voor de competitiegerichte ambitieuze rijders (onder bepaalde voorwaarden). Want er geldt: “Sneller fietsen is meer dan alleen maar hard trappen. Slim, of slimmer trainen, is de moeite waard.”
In de periode april tot en met september staan er iedere donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur meerdere trainers klaar om jeugdige leden van Jan van Arckel les te geven in wielrennen of mountainbiken. De jongens en meisjes die getraind worden zijn in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar. De trainingen vinden altijd plaats op het geheel afgesloten sportcomplex De Zes Molens aan de Vlietskade in Arkel. De wielrenners maken gebruik van het verharde terrein en in de bosstroken en over de geluidwallen ligt het parcours voor de MTB’ers. Hier kun je het sturen, remmen en schakelen prima onder de knie krijgen. Er wordt gewerkt in groepen met elk een eigen trainer.
De overige leeftijden en categorieën stemmen veelal onderling hun trainingsactiviteiten af en trainen over het algemeen ook vaak buiten ons eigen complex.
Meer informatie hierover is te vinden op de specifieke pagina’s.

Proeftraining

Een ieder die na het lezen over de jeugdtrainingen enthousiast is geworden, mag natuurlijk best een keer op donderdagavond een proeftraining komen doen.
Na 3 proeftrainingen kun je dan beslissen of je lid wilt worden van onze wielerclub en of je misschien zelfs jeugdwedstrijden wilt gaan rijden.

Op onze organisatie pagina  lees je met wie je een afspraak kunt maken voor proeftraining 

Wedstrijden

Deelnemen aan wedstrijden is natuurlijk een leuk doel van het beoefenen van je sport. Je kunt kiezen voor regionale wedstrijden maar ook de landelijke wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk. Voor deelname aan wedstrijden is soms een startlicentie van de KNWU voldoende.
Wat is het verschil tussen een startlicentie en de andere wedstrijdlicenties?
Met een startlicentie kan je op de club deelnemen aan clubwedstrijden. Daarnaast kan je op het laagste niveau meedoen aan landelijke wedstrijden, de zgn. FUNKlasse wedstrijden.
Je leeftijd en niveau bepalen welke licentie je kan kiezen.  De looptijd van een licentie is 1 kalenderjaar: van 1 januari tot en met 31 december van dat jaar.

Meer informatie: https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/licenties

Het parcours

De vereniging heeft trainingsfaciliteiten aan de Vlietskade 1025 te Arkel.