Talent development traject

Het nieuwe beleid richt zich op specifieker begeleiden van de renners van de categorie nieuwelingen, junioren, beloften en elite. We noemen dit plan het Jan van Arckel talent development traject, kortweg JvA TdT. Deelname hier aan is vrijwillig en geeft geen privilegés. De deelnemers moeten zelf de kosten van de begeleiding betalen. Als de renners begeleiding krijgen van de door JvA aangegeven instanties dan zal JvA een gedeelte van de gemaakte kosten vergoeden. Deze vergoeding word jaarlijks bepaald en aangegeven.

Afhankelijk van het succes en de deelname zal het beleid en uiteindelijk het bestuur het laatste woord hebben over deelname en bijdrage/vergoeding. Dit om misverstanden en budgetoverschrijdingen in de toekomst te voorkomen.  

Er is gekozen voor een begeleiding van de categorie nieuwelingen door GoFysio. Nieuwelingen ontvangen alleen een vergoeding van JvA voor het aangeboden pakket door GoFysio.  De categorie junioren, beloften en elite ontvangen een vergoeding als er gebruik gemaakt wordt van een begeleidingspakket van de Wielerschool te Mijdrecht. Om geen verdeeldheid te krijgen is er een beperkte vergoeding mogelijk voor elite renners die gebruik maken van een andere trainer. Deze declaratie is alleen mogelijk met een erkende trainer met bijbehorende facturen. Om een vloeiende overgang bij de overstap van nieuwelingen naar junioren mogelijk te maken wordt er tussen GoFysio en de Wielerschool afgestemd.

Het traject start bij de nieuwelingen en loopt door t/m elite. De doelstelling van het traject is, dat als een renner overstapt naar een volgende categorie alleen de afstand van de trainingen en wedstrijden anders zullen zijn. Er is wekelijks contact tussen de coördinator van de nieuwelingen/junioren  en de coördinator van de elite/beloften. Met het overleg is het mogelijk dat in elke categorie de gang van zaken rondom een wedstrijd hetzelfde is.

Laatste nieuws Wegrenners