Omloop van Giessenburg 06-07-2024 Verslag

Omloop van Giessenburg 06-07-2024 Verslag

De Omloop van Giessenburg werd afgelopen zaterdag gekenmerkt door een onstuimige  zuid-westen wind. Losse dranghekken met spandoeken bleven niet overeind. De feestelijke oranje banners boven de finishstraat moesten uit veiligheidsoverwegingen worden verwijderd. Het werd een bijzondere koers in het open polderlandschap waar de renners het gevecht aangingen met de natuurlijke elementen.

Ondanks de afwezigheid van de categorie Elite-Belofte was er toch een goed gevuld programma met Dames, Sportklasse, Startklasse en Funklasse. Het geheel werd vooraf gegaan door een Hummeltjesrace op loopfietsjes voor de allerkleinsten en een Dikke Banden Race voor de schooljeugd.

Dames

Na de Dikke Banden Race mochten de vrouwen zich als eerste testen in de wind. Het peloton brak al snel in stukken en de dames vormden kleine groepjes om de storm te trotseren. Met wind tegen was een tempo van 20 km/u al een hele opgave. Zoals altijd kwamen de betere rensters boven drijven er ontstond een kopgroep van vijf. Bente van den Nouweland eiste de winst op in een overtuigende eindsprint en versloeg Hanneke Mulder en de Nieuw-Lekkerlandse Selena Bas.

Uitslag Dames: 1. Bente van den Nouweland (Rijen) 2. Hanneke Mulder (Utrecht) 3. Selena Bas (Nieuw-Lekkerland) 6. Tesse Dijksman (JvA) 7. Ilse Lingen (JvA) 12. Isa Pieterse (JvA)16. Luna Kers (JvA).

Sportklasse

Bij de Sportklasse ging het net als bij de dames. Ook hier al snel verbrokkeling resulterend in een sterke kopgroep met de Giessenburgers Sander Spoolder, Niels Bongers en Melle Meeuwisse. Voor Corné Verhoeks ging het niet snel genoeg en hij soleerde door de wind naar een stevige voorsprong. Deze tijdrijder leek onbedreigd naar de overwinning te rijden, maar de achtervolgers kwamen twee ronden voor het einde weer heel dichtbij. Niels Bongers maakte de oversteek en dus gingen er plots twee renners naar de eindstreep. Verhoeks bleek nog wat in reserve te hebben en gaf de snelle Bongers geen kans in de sprint.

Uitslag Sportklasse: 1. Corné Verhoeks (Brakel) 2. Niels Bongers (Giessenburg) 3. Robert Koeman 4. Melle Meeuwisse (Giessenburg) 8. Sander Spoolder (Giessenburg0.

Startklasse

Bij de renners met startlicentie gingen 30 deelnemers van start waaronder diverse streekgenoten. Ook hier zorgde de wind voor een snelle schifting waarna een kopgroep ontstond van tien man, waaronder de Giessenburgse ex-Nederlands kampioen tegen de wind in fietsen Max de Jong. De koplopers lieten niemand ontsnappen en het wachten was op een eindsprint. De sterke Joas Houweling reed met een fietslengte voorsprong over de streep vóór Timo de Waard en Wilfred Oosterom. Houweling behaalde zo zijn vierde overwinning op rij na Lexmond, Hardinxveld en Biesbosch.

Uitslag Startklasse: 1. Joas Houweling (Hardinxveld-Giessendam) 2. Timo de Waard (Honselersdijk) 3. Wilfred Oosterom (Sliedrecht).

Funklasse

Als laatste mochten de lokale recreatieve renners in de Funklasse het programma afsluiten. Het peloton kleurde overwegend oranje met veel deelnemers uit Giessenburg in de bekende kleding van de Oranjebrigade. Er werd begonnen met een loze ronde om even aan de omstandigheden te wennen. Daarna ging het los en ook hier waren de renners al snel over het parcours verspreid. Er ontstond een kopgroep met Peter van Heugten, Jeroen van Kleef en de verrassende Martijn van Houwelingen. Van Heugten moest afhaken dus Van Houwelingen en Van Kleef bleven over voor de overwinning. In de sprint bleek de superfitte Jeroen van Kleef de sterkste en reed na Rond om de Graaf naar zijn tweede overwinning op rij. De jonge Martijn Bos maakte zich nog los bij de achtervolgers en werd afgescheiden derde.

Uitslag Funklasse: 1. Jeroen van Kleef (Bleskensgraaf) 2. Martijn van Houwelingen 3. Martijn Bos 4. Peter van Heugten (Papendrecht) 5. Jelmer Bos (Giessenburg).

 >> foto’s

 >> Uitslagen

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden