Midden Brabant Poort Omloop | E/B

Midden Brabant Poort Omloop | E/B

Zondag 30 juni stond de Midden Brabant Poort Omloop voor onze renners op het programma. Het is de 6e wedstrijd uit de Holland Cup. Het is een mooie koers dag: zo’n 22 graden, zon en wat wind. Het startschot luidt om 13.00 in Gilze voor een wedstrijd van 187 kilometer verdeeld over 3 grote rondes van 50 kilometer en 3 plaatselijke rondes over de Brabantse wegen.

Onze renners die aan het vertrek staan zijn: Gijs de Swart, Noah Langbroek, Peter Moore, Delano Swenne, Niels Tenniglo, Thijs Wemmers en Serginho Wilshaus.

Nadat we ons strijdplan besproken hebben en onze zakken hadden gevuld met de nodige sportvoeding van onze sponsor SIS gingen de renners naar de start om de presentielijst te tekenen en op te stellen voor het vertrek. Onze mannen stonden weer mooi vooraan bij de start om gelijk attent voorin de wedstrijd te kunnen koersen.

Het eerste wedstrijduur was erg chaotisch in het peloton, het was een nerveus begin. Richting het einde van de eerste ronde nog snel een bidonnetje aanpakken bij onze verzorgers voordat we de eerste kasseienstrook van de dag opdraaiden. Na ongeveer 80 kilometer keerde de rust in het peloton nadat er een kopgroep ontstond van circa 15 man waar Delano bij zat. Helaas werd deze Groep terug gepakt en kort daarna reden er een 7 tal renners weg waar jammer genoeg niemand van onze ploeg bij zat. In deze groep zaten alle grote ploegen gevestigd en dus viel het stil in het peloton. Onze renners zitten er nog goed bij totdat er een valpartij ontstaat in de verzorgingszone in de 2e grote ronde. Hier zijn Peter en Serginho gevallen en hebben de koers moeten verlaten. Door deze valpartij is er een breuk ontstaan in het peloton en heeft Noah helaas de koers na 100 kilometer moeten verlaten.

Bij het ingaan van de 3e en laatste grote ronde hebben we nog 4 renners in het peloton en lijkt het op een sprint uit te lopen voor plaats 8 in de wedstrijd. Delano en Niels hebben in het laatste uur nog een aantal uitvalpogingen gedaan, maar helaas zonder succes. Eenmaal aangekomen op de plaatselijke ronde gingen onze renners zich opmaken voor een sprint. Delano reed een goede finale en wist als 20e over de finish te komen. Niels werd 59e, Gijs werd 66e en Thijs werd 72e.

Wij wensen Serginho en Peter een spoedig herstel en hopen hen weer snel op de fiets te zien.

De volgende wedstrijd op het programma voor onze renners is: De Omloop der Zeven Heuvelen op 7 juli.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden