Rond om de Graaf 29-06-2024 Verslag

Rond om de Graaf 29-06-2024 Verslag

Winst voor Jens van den Dool

De kersverse Nederlands kampioen Jens van den Dool uit Hoogblokland reed in Molenaarsgraaf naar zijn eerste overwinning in de rood-wit-blauwe trui. De wedstrijd voor Amateurs-Belofte-Elite renners werd bedreigd door aangekondigde heftige weersomstandigheden wat gelukkig beperkt bleef tot alleen regen. De jury besloot de wedstrijd met 10 ronden in te korten tot ruim 60 km. Dat maakte de koers niet minder spectaculair.

Op het korte snelle rondje Rond om de Graaf werd vanaf de start flink tempo gemaakt en het peloton viel al snel uiteen in verschillende groepen. Na ongeveer een kwartier legde Jens van den Dool er nog een schepje bovenop en maakte zich los uit de groep. De achtervolgers gaven niet zomaar op en bleven lang op korte afstand volgen. Met een ’s-middags gereden ploegentijdrit in de benen was de tank van Van den Dool nog niet leeg. Hij vergrootte zijn voorsprong zodanig dat hij op het korte rondje al snel de achterzijde van het peloton in het zicht kreeg. Na ruim een half uur was de ronde voorsprong een feit en kon de overwinning niet meer uitblijven. Het succes van de lokale renners werd extra benadrukt door Bram van Herk, Stefan Verhoeff en Kelvin van de Dool die de overige ereplaatsen opeisten.

Uitslag Amateurs-Belofte-Elite: 1. Jens van den Dool (Hoogblokland) 2. Bram van Herk (Groot-Ammers) 3. Stefan Verhoeff (Groot-Ammers) 4. Kelvin van de Dool (Hogblokland).

Dikke Banden Race

Het programma begon met een Dikke Banden Race voor de schooljeugd. Een flink aantal enthousiaste kinderen maakten op deze manier kennis met de wielersport.

Uitslagen  Dikke Banden Race

Groep 1 Jongens: 1. Kody Otten 2. Ties Boender 3. Mischa de Groot

Groep 1 Meisjes: 1. Nora Korevaar 2. Noor de Jong 3. Maren de Vries

Groep 2 Jongens: 1. Niek den Besten 2. David van Tuijl 3. Finn Stuij

Groep 2 Meisjes: 1. Sara van der Wal 2. Kyra van Hattem 3. Yara van Hattem

Groep 3 Jongens: 1. Lucas van Tuijl 2. Levi Schep 3. Leander Kwakernaak

Groep 3 Meisjes: 1. Linde den Besten 2. Merel Breedveld 3. Roos van der Wal

Funklasse

In de Funklasse voor inwoners was Jeroen van Kleef duidelijk de sterkste. Hij won met een ronde voorsprong. De tweede plaats was voor Herbe de Groot  met een banddikte voorsprong op Arjan Bot.

Uitslag Funklasse: 1. Jeroen van Kleef (Bleskensgraaf) 2. Herbe de Groot (Molenaarsgraaf) 3. Arjan Bot (Brandwijk).

Startklasse

De wedstrijd voor renners met startlicentie werd gekleurd door Matthijs de Groot. Al vroeg nam hij een voorsprong en wist deze tot het einde te behouden. Joas Houweling kwam tegen het einde nog sterk opzetten maar kwam tekort voor de overwinning.

Uitslag Startklasse: 1. Matthijs de Groot (Utrecht) 2. Joas Houweling (Hardinxveld-Giessendam) 3. Timo de Waard (Honselersdijk)

Sportklasse

Een kopgroep van drie man maakte de dienst uit bij de Sportklasse. De spanning bleef er in tot het einde. Erwin van Leijen won de sprint met minimaal verschil.  

Uitslag Sportklasse: 1. Erwin van Leijen (Heumen) 2. Jesse Lagendijk (Nieuwkoop) 3. Kristian Michiels (Vierlingsbeek)

>> foto’s

>> Uitslagen

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden