Zomercross Noordeloos 20-06-2024 Verslag

Zomercross Noordeloos 20-06-2024 Verslag

Zomercross in zonnig Noordeloos

Zaterdag 20 juni 2024 waren we in Noordeloos bij een zomercross voor hardlopers en fietsers. Tussen de Provincialeweg en het Laantje in het ‘Land van de Verte’ ligt een prachtig mountainbike parcours wat jaarlijks gebruikt wordt als onderdeel van de wintercompetitie van wielerclub Jan van Arckel. Omdat de winterwedstrijd vanwege de vele regen werd afgelast, kwam men in Noordeloos op het idee in de zomer toch nog een wedstrijd te organiseren. En dan niet alleen voor mountainbikers, maar ook voor hardlopers. Er was ook een waterfestijn gepland, maar dat ging niet door wegens gebrek aan deelnemers.

Crossloop

Het werd een mooie zaterdagmiddag onder aangename zonnige omstandigheden. Om 13:00 uur stonden zo’n 25 enthousiaste lopers klaar voor de start van een cross van 5 km. De jeugd mocht finishen na 2 km. Dat was op dit zware heuvelachtige circuit best wel een uitdaging maar tevens een mooie ervaring om met trots op terug te kijken.

De strijd bij de mannen ging tussen Levi Terlouw en Wouter de Bruin. Terlouw liep op totaal versleten schoenen en probeerde weg te lopen bij De Bruin, maar de taaie agrariër had uiteindelijk toch de langste adem. Kai Voormolen volgde op enige afstand als derde.

Moe maar voldaan kwamen de deelnemers over de streep. De Bruin en Terlouw namen na de crossloop evengoed deel aan de fietscross evenals een aantal andere sportfanaten.

Uitslagen crossloop

Jeugd Jongens: 1. Guus de Bruin 2. Gertje Maasland 3. Tijl de Bruin

Jeugd Meisjes: 1. Josje de Bruin 2. Jet de Bruin 3. Noa van den Dool

Heren: 1. Wouter de Bruin 2. Levi Terlouw 3. Kai Voormolen

Dames: Maud Vulperhorst 2. Paula van Wijngaarden 3. Anna den Besten

Fietscross

Vanaf 14:00 ging het verder met de fietscross. Het parcours liep van het Land van de Verte slingerend tussen de rood-witte linten door het weiland tot aan het Laantje. Ondanks de vele regen van de laatste weken bleek de route wonderwel droog. Dat betekende een snel parcours, een meevaller voor de hardrijders.

Bij de Mannen van 14 t/m 44 jaar kwam Sten Hopstaken als eerste van de startlijn al snel gevolgd door de favorieten zoals Mika Bouman, Ruben Nederveen, Luuk Viveen en Edwin de Ruiter. Jesse Bikker had een mindere start maar voegde zich binnen enkele ronden met een razende vaart bij de kop van de groep. Na de eerste schermutselingen koos Ruben Nederveen het hazepad.  Ogenschijnlijk ontspannen reed hij moeiteloos met een hoog tempo naar een ruime overwinning. Luuk Viveen kwam als tweede uit de strijd en Mika Bouman mocht als derde op het podium plaats nemen.

Met slechts vier Dames aan het vertrek was het wedstrijdverloop goed overzichtelijk. Noa Stolk en Dieke van Wilgen kennen elkaar al jaren en kennen elkaars krachten. Evenals in de wintercompetitie was Van Wilgen ook deze keer de betere van de twee. Dirci Durcu en Arina Noorlandt completeerden het kwartet.

Als slot van de middag kwamen de Masters 45+ aan het vertrek. Deze ervaren mannen maakten er een spannende wedstrijd van. Jarno van Krimpen had snode plannen en voerde het tempo aan, al snel gevolgd door Bert Pesselse. Ook hardrijder Pieter Wonink kwam op dit snelle parcours goed vooruit en voegde zich bij de kopgroep. Het werd stuivertje wisselen tussen deze drie kemphanen. Tegen het einde moest Van Krimpen als eerste loslaten, maar Wonink bleef het lastig maken voor Pesselse. Uiteindelijk ging de overwinning naar de zeer ervaren zestiger Bert Pesselse die altijd bezig is met de juiste materiaalkeue en bandenspanning. Zo kan het kleinste detail bepalend zijn voor winst of verlies. Dat geldt echter alleen als de lichamelijke conditie in orde is.

Uitslagen Fietscross

Mannen 14 t/m 44 jaar: 1. Ruben Nederveen (Hardinxveld-Giessendam) 2. Luuk Viveen (Woudrichem) 3. Mika Bouman (Rijswijk/NB) 4. Jesse Bikker (Hoogblokland) 5. Sten Hopstaken (Noordeloos).

Dames: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Dirci Durcu (Rotterdam) 4. Arina Noorlandt (Groot-Ammers).

Masters 45+ : 1. Bert Pesselse (Giesenburg) 2. Pieter Wonink (Hoornaar) 3. Jarno van Krimpen (Groot-Ammers).

>> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden