Streetrace Nieuwpoort 19-06-2024 VERSLAG

Streetrace Nieuwpoort 19-06-2024 VERSLAG

Het was woensdagavond 19 juni druk in Nieuwpoort. Bijna de hele vesting was ingericht voor de jaarlijkse streetrace voor mountainbikers. Het parcours voerde langs de binnenhaven, ging deels over de wallen en voor de rest was het veel draaien en keren door de smalle zijstraten. De passage over het bordes van het stadhuis vormt elk jaar weer een spectaculair onderdeel van het parcours. De weersomstandigheden waren perfect en het publiek vermaakte zich prima.

Er werd begonnen met een hummeltjesrace voor de allerkleinsten, die op hun loopfietsjes enkele rondjes over de Voorstraat reden, al of niet begeleid door ouders en luid aangemoedigd door opa’s en oma’s.

Daarna volgden de scholieren van de basisscholen, die misschien zo voor het eerst met de wielersport kennis maken. Altijd leuk om te zien hoe fanatiek het er aan toe kan gaan bij de strijd om de winst.

Bij de Jeugdwielrenners gaat het er al wat serieuzer aan toe. Deze kinderen zijn meestal lid van een wielervereniging en zijn gewend wedstrijden te rijden. In de categorie tot 10 jaar ging een groep van maar liefst 34 rennertjes van start. Jeftha Schild en Zeb Mesker vormden als meer ervaren rijders al snel een kopgroep en streden samen voor de winst. Jeftha was de snelste in de sprint. Brabander Jelte van der Leer mocht als derde op het podium plaatsnemen. Bij de meisjes ging Charlotte van de Graaf als winnares over de streep.

Bij de Jeugd van 11 t/m 15 jaar reed Stan Zeelenberg overtuigend naar de overwinning ten koste van Max van Kolfschoten die genoegen moest nemen met een tweede plaats. Jens van Baal eindigde netjes als derde. Bij de meisjes reed Imke van Houweling onbedreigd naar de overwinning vóór Malin Rongen en Agnes Koorevaar.

Na de jeugd gingen de Mannen 40+ en Vrouwen 16+ van start. De masters lieten zien dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om hard te fietsen. Arjan Versluis, Nijs den Besten en Juri van Tuijl namen het initiatief in de eerste ronden. Ze werden als snel gevolgd door de ervaren Bert Pesselse die achteraan gestart was. Halverwege de koers maakte Nijs den Besten zich los van de groep en begon aan een indrukwekkende solo. Bert Pesselse deed er alles aan om Nijs te achterhalen, maar de vogel was gevlogen. De strijd om de derde plaats ging tussen Arjan Versluis, Juri van Tuijl en Henk de Jong. De Jong werd derde vóór Van Tuijl en Versluis.

Bij de Vrouwen 16+ was Isis Versluis wellicht de jongste, maar tevens duidelijk de snelste. Het lukte haar net niet haar vader in te halen, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Daphne van der Vegt werd tweede vóór Anouk van der Meiden die op de weg terug is na een lange periode van herstel.

Het slotnummer was voor de Mannen van 16 t/m 39 jaar, oftewel de meest fanatieke wedstrijdrijders. Ook hier ging een groot veld van start met 35 deelnemers. Er ontstond al snel een kopgroep met Ruben Nederveen, Mika Bouman en de verrassende Darian Groeneveld. Deze mannen toonden de meeste behendigheid op het uitdagende parcours en bleven voorsprong houden op ervaren rijders als Luuk Viveen, Jesse Bikker, Jelmer Bassa en Tim van Lopik. Ruben Nederveen maakte de hele wedstrijd een sterke indruk, maar in de eindsprint was Mika Bouman hem te slim af. Darian Groeneveld was blij met zijn derde plaats en kwam met een mooie wheely over de finish.

We kunnen terug zien op een geslaagd evenement en danken het plaatselijk comité voor de organisatie.

Uitslagen:

Basisscholieren Jongens: 1. Luke van den Dool 2. Lars van Vliet 3. Julian Blom

Basisscholieren Meisjes: 1. Fleur Brandwijk 2. Yfke Reitsma 3. Celine van den Dool

Jeugd t/m 10 jaar Jongens: 1. Jeftha Schild (Hardinxveld-Giessendam) 2. Zeb Mesker (Meerkerk) 3. Jelte van der Leer (Dongen).

Jeugd t/m 10 jaar Meisjes: 1. Charlotte van de Graaf (Groot-Ammers) 2. Anna Knip (Alblasserdam)  3. Anniek van der Leer (Dongen).

Jeugd 11 t/m 15 jaar Jongens: 1. Stan Zeelenberg (’s-Gravendeel)  2. Max van Kolfschotern (Meerkerk) 3. Jens van Baal (Hoornaar).

Jeugd 11 t/m 15 jaar Meisjes: 1. Imke van Houwelingen (Hardinxveld-Giessendam) 2. Malin Rongen (Tilburg) 3. Agnes Koorevaar (Ottoland).

Vrouwen 16+ : 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Daphne van der Vegt (Sleeuwijk) 3. Anouk van de Meiden (Hardinxveld-Giessendam).

Mannen 40+ : 1. Nijs den Besten (Molenaarsgraaf) 2. Bert Pesselse (Giessenburg)  3. Henk de Jong (Meerkerk).

Mannen 16 t/m 39 jaar: 1. Mika Bouman (Rijswijk/NB) 2. Ruben Nederveen (Harsdinxveld-Giessendam) 3. Darian Groeneveld (Rijswijk/NB).

>> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden