Jens van den Dool Nederlands Kampioen Elite z.c.!

Jens van den Dool Nederlands Kampioen Elite z.c.!

Zondag 16 juni is het Nederlands Kampioenschap voor de Elite zonder contract verreden met de finish bovenop de befaamde Col du Vam. 

Jan van Arckel was present met 4 renners waaronder de gebroeders Kelvin en Jens van den Dool uit Hoog-Blokland. Beide kanshebbers op de rood-wit-blauwe trui. De weersomstandigheden waren winderig en vooral nat. 

De wedstrijd ging over 126km met een parcours van net meer dan 6km waarbij elke ronde het zogenaamde dak van Drenthe werd beklommen. Al vroeg in de wedstrijd ontsnapten er 2 renners: Jordy Vermeulen en Bram Kras. Aan de achterzijde stond de deur open. Jens maakte in korte tijd de oversteek samen met Sebastiaan Oranje. Zo kwamen ze met vier voorop. De voorsprong van de kopgroep schommelde tussen de 35 en 55 seconden op een steeds verder uitdunnend peloton. 

In dit peloton bewaakte Kelvin de voorsprong van zijn broer. Hij kon echter niet voorkomen dat er nog vier renners in de achtervolging gingen. Terwijl het peloton steeds meer terrein verliest op het leidende kwartet was het achtervolgende viertal bezig dichterbij te komen. 

Het werd daarna echter snel duidelijk dat de winnaar al vooraan zat. Met nog een kleine 25km te rijden was de jury genoodzaakt om de wedstrijd stil te leggen i.v.m. een onweersbui die over het parcours trok. Na overleg werd besloten de wedstrijd met een ronde in te korten. In de nog resterende km’s was het Jens die bij een laatste passage een demarrage plaatste waarop de overige koplopers zich stuk beten. 

Na een solo van 8km mocht Jens dan eindelijk de verdiende trui opeisen voor Jordy Vermeulen en Bram Kras. Kelvin reed in het peloton nog naar een nette 10e plaats. 

 

Foto’s: Sportfoto.nl 

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden