**Overwinning in de Luba Ladies Classic!**

**Overwinning in de Luba Ladies Classic!**

Op zaterdag 8 juni stonden Nora, Nienke, Isa, Rosanne, Maam en Yonna vol enthousiasme aan de start van de derde wedstrijd in de Topcompetitie: de Luba Ladies Classic in Noordwijk. Met een top 10-klassering als doel voor ogen, waren de verwachtingen hooggespannen. Wat we echter niet hadden durven dromen, werd werkelijkheid: we pakten de winst!

De dag begon met een flinke wind, die het peloton af en toe uit elkaar trok, maar toch kwamen de rensters steeds weer bij elkaar. Onze meiden controleerden de wedstrijd uitstekend. Ontsnappingen waar we niet bij zaten, werden snel ingehaald of de gaten werden direct gedicht. Gedurende de race zochten de meiden elkaar goed op en de communicatie binnen het team was perfect. Ondanks de regen bleven ze als een hecht team bij elkaar.

De koers langs het strand bracht dus veel wind met zich mee, waardoor het peloton soms in een lang lint uitgerekt werd. Er waren enkele ontsnappingspogingen, maar uiteindelijk bleef het peloton bij elkaar. In de laatste kilometers werd Yonna goed van voren afgezet door haar teamgenoten, wat haar in staat stelde om de sprint krachtig af te maken en de overwinning binnen te slepen.

Yonna’s overwinning werd gevierd, terwijl Nora als 40e, Rosanne als 47e, Nienke als 48e en Isa als 51e de finish passeerden. Voor Maam was het de eerste deelname aan een topcompetitie wedstrijd en ze heeft hier veel kunnen leren. De dag erna wist ze een mooie 8e plek te behalen in haar thuiswedstrijd. Ondertussen barstten Mike en Paulien in de ploegleidersauto van geluk in gejuich uit. Als afsluiting van deze geweldige dag zijn we met het hele team uit eten geweest om deze fantastische overwinning te vieren.

Wat een dag! We zijn enorm trots op onze meiden en kijken uit naar de volgende uitdaging: Het NK weg!🇳🇱

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden