Ronde van Groot-Ammers 08-06-2024

Ronde van Groot-Ammers 08-06-2024

Hoofdrol voor lokale renners in Groot-Ammers

Elite-Belofte-Profs B:

Op een stratenrondje van 950 meter met vier ruime bochten werd zaterdag 8 juni de Ronde van Groot-Ammers verreden. Met vier thuisrijders aan de start, (Jarri Stravers, Bram van Herk, Christiaan van Rees en Stefan Verhoeff) beloofde het een speciale wedstrijd te worden.

Jarri Stravers ondernam als eerste een korte uitlooppoging. Daarna volgde Stefan Verhoeff met een flinke uithaal. Hij nam een mooie voorsprong maar besefte dat het nog te ver was om alleen voorop te blijven en liet zich inlopen. Gijs de Zwart was de volgende met een serieuze poging. Met een straatlengte voorsprong leek hij ver te komen, maar ook hij werd teruggepakt door het peloton dat constant een hoog tempo bleef aanhouden. De wedstrijd werd afgelegd met een gemiddelde van bijna 45 km per uur.

De verwachte aanval van de altijd strijdlustige Jens van den Dool kwam half koers tot stand. Thuisrijder Bram van Herk zag het gevaar en zette alles op alles om Van den Dool  te achterhalen. Toen ze eenmaal bij elkaar waren liep de samenwerking van de twee Jan van Arckel renners perfect en ze konden zelfs een ronde voorsprong nemen.

Jarri Stravers wist in de eindfase nog bij het peloton weg te rijden en een mooie derde plaats veilig te stellen.

Nog vijf rondjes voor de koplopers en dan zien wie van de twee de sprint zou winnen. Het publiek wachtte met spanning, maar de maten hadden een compromis gesloten. Jens van den Dool won de laatste superpremie en Bram van Herk mocht vlak bij huis de overwinning op zijn naam schrijven.  Zo kwamen twee tevreden renners samen juichend over de streep en zorgden voor een bijzonder slot na een zeer levendige koers.

Uitslag: 1. Bram van Herk (Groot-Ammers) 2. Jens van den Dool (Hoogblokland) 3. Jarri Stravers (Groot-Ammers) 5. Kelvin van den Dool (Hoogblokland) 14. Christiaan van Rees (Groot-Ammers).

Startklasse

Bij de Startklasse zagen we van start af aan twee koplopers die er zin in hadden. Nick van Ingen en Henry Houweling, twee collega’s in het onderwijs, hadden elkaar gevonden en leken samen de koers te gaan maken. Voor Henry Houweling ging het toch net even iets te hard en hij viel terug in het peloton. Voor Van Ingen geen bezwaar om alleen door te gaan. Integendeel, hij bleef het hoge tempo aanhouden en reed met een ronde voorsprong naar een mooie overwinning. De eindsprint van het peloton werd gewonnen door Joas Houweling vóór Wilfred Oosterom die toe eigen verrassing derde werd.

Uitslag: 1. Nick van Ingen (Dordrecht) 2. Joas Houweling (Hardinxveld-Giessendam) 3. Wilfred Oosterom (Sliedrecht).

Funklasse

De Funklasse voor regiorenners ging met veertien man van start. Al snel namen twee renners de leiding, Maurits Oskam en Jeroen van Kleef die daags tevoren nog 200 km had gereden met mannen van de Oranjebrigade.  Tegen het einde kon Maurits Oskam  wegrijden voor de overwinning. Van Kleef werd mooi tweede en Antwan Hakkesteeg won de sprint van de groep.

Dit was een leuke afsluiting waar sportieve fietsers de gelegenheid krijgen kennis te maken met de wielerstrijdsport en zich in een echte wedstrijd kunnen meten met de rest.

Uitslag: 1. Maurits Oskam (Ameide/Den Haag) 2. Jeroen van Kleef (Bleskensgraaf) 3. Antwan Hakkesteeg (Streefkerk).

> Uitslagen

> foto’s

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden