19 juni Streetrace Nieuwpoort

19 juni Streetrace Nieuwpoort

Streetrace Nieuwpoort: Een Opkomende Mountainbiketrend
Op woensdag 19 juni 2024 vindt in de historische Vesting van Nieuwpoort de spannende en uitdagende Streetrace plaats. Deze nog relatief onbekende tak van de mountainbikesport wint langzaam maar zeker aan populariteit. De Stichting Sportevenementen Nieuwpoort-Langerak organiseert dit evenement wederom, en het belooft een spectaculaire avond te worden voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Wat is een Streetrace?
Een Streetrace is een unieke wedstrijd waarin mountainbikers een relatief kort parcours afleggen en zowel over verharde als onverharde wegen gaat. Wat deze race bijzonder maakt, zijn de diverse hindernissen die deel uitmaken van het parcours. Dit zorgt ervoor dat de Streetrace niet alleen uitdagend is voor de deelnemers, maar ook zeer aantrekkelijk is om naar te kijken. De race slingert door de pittoreske straten en historische muren van de Vesting Nieuwpoort, wat een uniek decor vormt voor deze spannende sport.

Deelname en Voorinschrijving
Iedereen die wel eens op een mountainbike heeft gezeten en van een uitdaging houdt, kan deelnemen aan de Streetrace. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze spectaculaire sport, je bent van harte welkom. Voorinschrijving is mogelijk via de website van Jan van Arckel: www.janvanarckel.nl/evenementen. Hier vind je alle benodigde informatie om je in te schrijven en deel te nemen aan dit bijzondere evenement.

Nieuw: Hummeltjes Race
Dit jaar is er een nieuw onderdeel toegevoegd aan het programma: de Hummeltjes Race. Deze race is speciaal voor de allerkleinsten, van 0 tot 4 jaar oud. Het doel is om ook de jongste generatie kennis te laten maken met de wielersport op een speelse en leuke manier.

Categorieën voor Iedereen
Naast de Hummeltjes Race zijn er ook diverse categorieën voor andere leeftijden en niveaus. Lokale basisscholieren van groep 1 tot en met 8 kunnen meedoen, net als de wielerjeugd vanaf 6 jaar en senioren, zowel heren als dames. Hierdoor is er voor iedereen een passende categorie, wat bijdraagt aan de toegankelijkheid en inclusiviteit van het evenement.

Een Avond vol Sport en Plezier
De Streetrace in Nieuwpoort belooft een avond vol sport, plezier en uitdaging te worden. Of je nu komt om te racen of om de deelnemers aan te moedigen, het wordt een evenement dat je niet wilt missen. De combinatie van sportieve competitie en de historische setting van de Vesting Nieuwpoort zorgt voor een unieke ervaring voor alle aanwezigen.
Kom op 19 juni naar Nieuwpoort en ervaar de opwinding van de Streetrace. Schrijf je in, neem je familie en vrienden mee en geniet van een avond vol sportief spektakel!

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden