Dames in Omloop der Kempen 25-05-2024

Dames in Omloop der Kempen 25-05-2024

Zaterdag 25 mei stond de Omloop der Kempen op het programma. Deze klassieker is een UCI 1.2 wedstrijd. JvA mocht als één van de zes clubteams starten in de wedstrijd die verder gevuld was met UCI teams. Omdat de JvA damesploeg tegelijk met deze klassieker een meerdaagse koers reed in Tjechië, konden we maar met een kleine ploeg van vier rensters deelnemen. Maar dat maakte het enthousiasme niet minder. Maam, Nienke, Amanda en Eva hadden zin om zich weer eens in het UCI veld te mengen.

De snelheid in de Omloop der Kempen lag meteen hoog. En in combinatie met het smalle en bochtige parcours zorgde dit voor een hectisch begin van de koers. Maam was al na 7km betrokken bij een valpartij. Nadat ze zo snel mogelijk was opgestaan kon zij tussen de auto’s weer terugkomen bij het peloton. Maar in het pelotom lag de snelheid hoog, waardoor Maam een tijdje later het peloton weer moest laten gaan. En door de valpartijen en de hoge snelheid moest ook Amanda het peloton laten gaan. Nienke en Eva lukten het om op een veilige positie in het peloton te blijven, waardoor zij de eerste fase van de wedstrijd goed doorkwamen. 

Na 65km begon de tweede fase van de klassieker. Hier startte namelijk een stuk van 10km aan Brabantse kasseistroken. Eva en Nienke begonnen op een prima positie aan deze stroken. Helaas kon Nienke door maagproblemen de stroken niet fijn over komen. Zij kwam in een tweede groepje terecht, en moest door haar klachten de koers later verlaten.

Eva was de kasseien goed overgekomen, en zat in een prettige positie middenin het peloton. In de finale was ook voor haar de hectiek in het UCI peloton weer wennen. Uiteindelijk kon Eva na 122km wel finishen op een 67e plaats in het peloton.

We gingen met gemengde gevoelens naar huis, omdat de omstandigheden niet mee had gezeten voor Maam, Amanda en Nienke. Maar al met al hebben alle vier de rensters weer een dag ervaring opgedaan in deze mooie Nederlandse klassieker.

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden