Omloop van de Biesbosch 25-05-2024

Omloop van de Biesbosch 25-05-2024

Zaterdag 25 mei werd in het natuurgebied van de Noordwaard de Omloop de Biesbosch voor wielrenners verreden.

De Sportklasse renners stonden om 10:30 uur aan de start bij windstil weer en buienradar voorspelde een mooie dag. Echter, na amper een half uur begon het te regenen en dat duurde tot halverwege de middag.

Op enkele schermutselingen na, bleef de grote groep grotendeels bijeen. Tegen het einde van de koers wisten Thijs de Boer en Marc Borst zich los te maken van het peloton. In de eindsprint was Marc Borst de sterkste. Danny Vrolijk werd afgescheiden derde en Niels Bongers was met een zesde plaats de eerste regiorenner.

Uitslag Sportklasse: 1. Marc Borst (Utrecht) 2. Thijs de Boer (Utrecht) 3. Danny Vrolijk (Delft) 6. Niels Bongers (Giessenburg).

De Amateurs en Junioren reden van start tot finish onder een zware regenbui die precies boven de Biesbosch bleef hangen. Een groep met 22 renners ging de laatste ronde in op weg naar een massasprint, die met overmacht werd gewonnen door de militair Twan Brusselman. Steven Stenekes werd tweede en Tim van Lopik mocht als derde op het podium plaatsnemen.

Uitslag Amateurs-Junioren: 1. Twan Brusselman (’t Harde) 2. Steven Stenekes (Bennekom) 3. Tim van Lopik (Gorinchem) 14. Gert v.d. Grijn (Ameide) 17. Ando Overbeek (Schoonhoven) 18. Jan Arie Scherff (Nieuwendijk) 26. Joris Peursum (Giessenburg) 27. Tim Verwolf (Langerak).

Belofte-Elite: De regen was gestopt en warempel kwam de zon door de wolken. De opkomende wind was welkom. Zo reden de Elite-Belofte renners hun koers onder perfecte omstandigheden. De renners maakten er een levendige koers van, maar geen enkele ontsnapping hield stand. De hoofdmacht bleef bij elkaar met 36 man en er volgde nog een groep van 11 man op enkele minuten. De eindsprint werd met ruim een lengte voorsprong gewonnen door belofte renner Casper Noorloos. Frits van Gemeren werd tweede met een banddikte voor Niels Immerzeel. Noorloos was niet verbaasd over deze overwinning, want hij had al zijn concurrenten al meerdere keren verslagen bij de premiesprints. Streekgenoot en mountainbiker Mika Bouman wist zich als onervaren wegrenner goed te handhaven tussen de grote mannen en eindige op een prachtige tiende plaats.

Uitslag Belofte-Elite: 1. Casper Noorloos (Breda) 2. Frits van Gemeren (Boskoop) 3. Niels Immerzeel (Wilnis) 10. Mika Bouman (Rijswijk) 13. Delano Swenne (Heukelum) 18. Roan van Oord (Hank) 31. Geert van Kappel (Sleeuwijk) 38. Niels Boogerd (Meerkerk).

Als laatste gingen de Startklasse en Funklasse van start. Bij de startklasse lukte het niemand om weg te rijden, dus ging een groep van 35 man in de laatste ronde op weg naar een massasprint. Op de jonge Joas Houweling staat momenteel geen maat. Na Lexmond en Hardinxveld reed hij naar zijn derde achtereenvolgende overwinning. Zijn systeem is simpel: gewoon hard wegrijden en voluit doorgaan tot aan de streep. Tijd voor deze beul om het in een hogere categorie te proberen?

Uitslag Startklasse: 1. Joas Houweling (Hardinxveld-Giessendam) 2. Bart de Groot (Leersum) 3. Erik Kramer (Sliedrecht) 4. Bart Wolthuis (Hank).

Uitslag Funklasse: 1. Anton Koopman 2. René Kant 3. Adriaan van Maastricht.

Marc Borst Sportklasse

 

Twan Brusselman Amateurs

 

Casper Noorloos Elite-Belofte

 

Joas Houweling Startklasse

 

Funklasse

 >> Uitslagen

>> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden