Yonna tweede in Vermarc Tweedaagse

Yonna tweede in Vermarc Tweedaagse

Een bijzondere koers stond er dit weekend op de agenda van de elitevrouwen: JvA’s kledingleverancier Vermarc organiseerde de Tweedaagse Ronde van Vlaams-Brabant. Het is een van de vele evenementen die Vermarc organiseert als opleiding en leerschool voor jong talent.

Voor Jan van Arckel een van de hoogtepunten op de agenda van de ambitieuze damesgroep. Zaterdag vertrokken we naar Tervuren voor de eerste etappe in deze heuvelachtige buurgemeente van Brussel. Namens JvA hadden we Adela, Ilse, Luna, Maam, Nienke, Rosanne en Yonna aan de start staan.

Met de dreiging van regen dichtbij was de spanning bij de start voelbaar. Nienke, die op kop was vertrokken en sterk voorin bleef, werd al snel van achteren aangereden. Geen val, maar wel twee kapotte spaken in het achterwiel waren het resultaat. Een snelle wielwissel van Mike mocht niet helpen, ze mocht van de jury niet verder teruggebracht worden en haar koers was snel voorbij. Ook voor onze juniordame Luna was de hectische start er teveel aan. Maar Luna is een ervaring rijker en heeft nog maar eens mogen proeven aan het wereldje van de grote dames! Ook Maam, Rosanne en Ilse hielden lang stand maar zijn uiteindelijk op achterstand binnengekomen. Adela reed sterk en hielp Yonna tot in de slotkilometers haar maag teveel tegensputterde. Yonna verbaasde vooral zichzelf door makkelijk over de heuvels te komen. Omdat het peloton niet uit elkaar gereden werd kon Yonna daarna doen wat ze goed kan; sprinten! Op de streep zat alleen de Belgische oudprof Jesse Vandenbulke voor haar, dus een heel mooie tweede plaats voor Yonna!

Als beloning mocht Yonna op zondag de groene trui aantrekken. Een mentale boost die het hele team moraal geeft! Met nog vijf rensters in de wedstrijd gingen we ervoor om Yonna ook deze etappe met een paar pittige klimmen en kaseienheuvels sterk door te laten komen. Dat heeft wel zn tol geeist en uiteindelijk was Yonna ook onze enige finisher, maar die finish was dan wel een geweldige derde plaats en dus wederom een podiumfinish. Daarmee was ook de tweede plaats in zowel het eindklassement als het sprintklassement een feit.

De hele groep is weer een ervaring rijker en we hebben een mooi plaatje toegevoegd aan het koersboek van 2024!

Geen evenementen gevonden!
Meer laden