Regiokampioenschappen West Hardinxveld-Giessendam 20 mei 2024

Regiokampioenschappen West Hardinxveld-Giessendam 20 mei 2024

Jens van den Dool (Hoogblokland) nam bij de Belofte-Elite al vroeg in de koers een voorsprong samen met Quinten Veling. Het goed samenwerkende koppel kwam tot een minuut voorsprong, maar moest langzaam maar zeker inleveren op het jagende peloton. In de laatste ronde slonk de voorsprong tot 10 seconden. Veling was de sterkste in de eindsprint.

Uitslag: 1. Quiten Veling (Monnickendam) 2. Jens van den Dool (Hoogblokland) 3. Jim Kes (Volendam) 4. Stefan Verhoeff (Groot-Ammers) 7. Kelvin van den Dool (Hoogblokland).

Christiaan van Rees (Groot-Ammers) sprintte bij de Beloften naar de tweede plaats achter Ofke Teekens van Willebrord Wil Vooruit.

In de Startklasse reed Joas Houweling (Hardinxveld-Giessendam) na Lexmond in een machtige eindsprint naar zijn tweede overwinning. Tweede werd Josry de Meijs (Poeldijk), derde Leon Hofman (Bussum).

Selena Bas uit Nieuw-Lekkerland is regiokampioen geworden bij de junioren dames.

Bij de junioren mannen was er een podiumplaats voor Langerakker Tim Verwolf. In de koers over 64 kilometer begon het gaandeweg flink te regenen en te waaien. Dat maakte de koers zwaarder, maar desondanks bleef het peloton bij elkaar.

Tim Verwolf sprintte naar een knappe derde plaats. Daan van Werd (Oud-Alblas) werd dertiende, Rick Versloot (Hardinxveld) negentiende, Sem van Wijngaarden (Hardinxveld) twintigste en Mees Bassa (Goudriaan) 24e.

 >> Uitslagen

 >> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden