MTB jeugd weer met podium beloond

Na het succes in Arkel vorige week is er in Bergschenhoek ook top gereden door de Ambi groep.

Afgelopen zaterdag was er de 7e wedstrijd in de jeugdcompetitie,  mtb vereniging Dirty Hill had een mooi parkoers uitgezet op de voormalige stortheuvel. Klimmen en vooral de jumps waren uitdagend.  Onder een stralende zon zijn 7 categorieën van start gegaan. Een korte impressie van onze jeugd:

In categorie 1 blijft het geel blauw vooraan rijden. Jens de Vor en Lars Mastenbroek doen het uitstekend in de competitie, voor Jens was het alweer een 1e plek op het podium. Met Lars erachter die met startnummer 1-1-2 met een figuurlijke sirene rijdt moest na een valpartij met een 3e plek genoegen nemen. Voor hem reed Anna Knip sterk klimmend  naar een 8e plek.

In de 2e categorie bleef Hugo van Wijngaarden goed overeind en kon met een 8e plek best tevreden zijn.

Met 3 geelblauwe mtb’ers was het spannend in de 3e categorie. Sven Mastenbroek lijkt patent te hebben op een podiumplek, nu reed hij net als in Arkel naar een 2e plek en met Ties Versluis sterk daarachter op een 8e plek. Ook Zoë van Waardenburg heeft geen podiumvrees en beklom hier de 3e plek.

Voor de pauze nog 2 JvA mtb’ers in het veld: Winke van der Streek die echt geniet van het biken en nu weer een toffe uitslag reed en met een 7e plek heel tevreden kan zijn. Bij de jongens reed Jeftha Schild een beste wedstrijd, een 5e positie gaf hij niet meer prijs en reed zo mee in de top.

Na de pauze weer een spannende strijd in 2 klassen. In de 5e categorie een tandem van de Arkelse ridders, Willem van Wijngaarden en Sem Knip, altijd bij elkaar en rijden prima rond de top 10. Willem werd 11e en Sem 12e.

Voor de ambi groep nog 1 categorie, de 6e klasse waar in een heel sterk deelnemersveld de 4 Arkelse toppers vaak de dienst uitmaken met die ene renner vaan Dirty Hill Erik Bikker, die overigens zijn roots in Noordeloos heeft. Allen buiten de wedstrijd vrienden en tijdens de cross maken ze er een mooie strijd van. Deze keer op eigen terrein wist Erik te winnen, wel met Max in een geweldige strijd als 2e. Net daarachter Myliam Kapel die zijn stunt in Arkel net niet herhaalde, hij werd 4e. Niek Wolthuis maakt het compleet door als 7e over de streep te komen. De 4e mtb’er in het blauwgeel is Imke van Houwelingen. Zij rijdt goed mee en kwam als 5e meisje over de streep.

Wederom weer een top dag voor de ambi groep, met dank aan de ouders begeleiders voor de support.