Clubcompetitie Tijdrit E/B

Clubcompetitie Tijdrit E/B

CCM – TOP Totaal tijdrit Dronten, 11 mei 2024

In het kader van de Nationale clubcompetitie is op 11 mei de individuele tijdrit verreden. Namens Jan van Arckel aan de start: Kelvin, Bram, Siep en Jens. Naast onze renners en begeleiding was ook moedernatuur op de afspraak. Onder het genot van een stralend zonnetje en met aangename temperaturen moesten onze renners in totaal 26km afwerken. Het parcours was eigenlijk op te delen in twee stukken. Het eerste deel was ongeveer 10km lang en hier stond de wind in de rug. Het tweede deel was echter het deel waar de meeste winst viel te behalen. In de laatste 16km had je de wind namelijk voornamelijk tegen of in de zij. Iets voor de grote motoren dus.

Als eerste was het de beurt aan Kelvin. Hij wist zijn tijdrit het eerste deel goed in te delen, maar was in het tweede deel helaas niet in staat door te trekken. Positief was wel dat hij tegelijkertijd ook nooit volledig stil is gevallen. Al met al dus een degelijke rit.

Bram had de eer om als tweede van start te gaan. Na een geslaagde test op het lokale tijdritparcours achter Noordeloos enkele dagen eerder, stond Bram met het nodige zelfvertrouwen aan de start. Dit bleek niet onterecht. Voor de wind leek er geen rem op te zitten maar ook op de zware stukken daarna bleef Bram doorvlammen. Toen Bram finishte bleek het genoeg voor de op dat moment snelste tijd. Halverwege het startveld leek Bram dus mee te gaan doen voor een korte uitslag.

Vlak voor zijn start kreeg Siep af te rekenen met mechanische pech. Zijn vermogensmeter gaf er helaas de brui aan en laat de moderne tijdrijden nu eigenlijk niet meer zonder deze waardevolle meter kunnen. Voor Siep dus zaak om ouderwets af te gaan op zijn gevoel. Achteraf wist Siep dan ook te vertellen dat hij een goed gevoel had overgehouden aan zijn rit tegen de klok. Het voelde stabiel en hij heeft tussen start en finish alles kunnen geven wat er in het vat zat.

Onze laatste renner aan de start was Jens. Voor hem gold deze tijdrit als een belangrijk meetpunt richting doelen later op het jaar. Met de wind in de rug liepen de snelheden op tot ver boven de 50km/u, maar ook tegen de wind in bleef de snelheidsmeter van de ploegleiderswagen rondom diezelfde 50km/u hangen. Uiteindelijk bleek Jens hiermee goed te zijn voor een tijd onder de 31 minuten. Iets wat in totaal slechts 4 andere renners ook wisten te redden. Op slechts 5 seconden van het eindpodium was het voor Jens een geslaagde test.

Uitslag:

Kelvin – 50e (33:00)

Bram – 14e (31:39)

Siep – 74e (33:54)

Jens – 5e (30:41)

Geen evenementen gevonden!
Meer laden