Dames in Lekkerkerk en Rijsoord

Dames in Lekkerkerk en Rijsoord

Ronde van Lekkerkerk 09-05-2024
Op Hemelvaartsdag stonden Tessa, Ilse en Isa aan de start van de Ronde van Lekkerkerk. De ronde van Lekkerkerk is ieder jaar, en dus ook dit jaar, een bijzondere wedstrijd. Niet alleen was het deelnemersveld zeer bijzonder (met namen als Marianne Vos en Ellen van Dijk), maar ook is de Ronde van Lekkerkerk een thuiswedstrijd voor Ilse. Het was een mooie zonnige dag, dus dat beloofde veel goeds.

Om 14:20 uur klonk het startschot voor een wedstrijd van 60 km. Ilse vertrok snel en wist als eerste de eerste bocht door te komen. Al snel werd het tempo flink opgeschroefd en de profs reden flink door op het criteriumparcours. Onder de aanmoedigingen van Dave en Nienke D reden de meiden goed door en konden ze mooi voorin meekomen.

Op de helft van de wedstrijd reed Marianne Vos weg samen met Anneke Dijkstra, waardoor er een splitsing ontstond in het peloton. De achtervolgende groep bestond uit profrensters en de derde groep uit een aantal clubrensters, waaronder Ilse, Tessa en Isa.

Ilse, Tessa en Isa wisten zich goed stand te houden in de derde groep, waar tevens flink doorgereden werd. Ondanks dat ze de slag hadden gemist, waren de meiden zeker niet ontevreden. Er werd namelijk een stuk harder gereden dan bij een gemiddeld criterium.

Het publiek maakte de wedstrijd nog spectaculairder; overal langs de kant stonden mensen ons aan te moedigen. Uiteindelijk eindigde Tessa op de 25e plaats, Ilse op de 30e plaats en Isa op de 35e plaats.

11-05-2024 Draai rond de Kraai (3e plek voor Isa!)
Op zaterdag 11 mei 2024 stond de Draai rond de Kraai op het programma. De Draai rond de Kraai is ieder jaar een bijzondere wedstrijd omdat deze wordt georganiseerd door Jan van Arckel. De meiden waren om die reden dan ook meer vastberaden dan ooit om er een spannende wedstrijd van te maken. Op de startlijst stonden 70 rensters, waardoor we wisten dat we goed van voren moesten rijden om van betekenis te kunnen zijn.

Om 14:15 uur klonk het startschot voor een wedstrijd van 50 kilometer en begonnen Tessa, Paulien, Ilse, Adela, Eva B, Nienke D, Luna, Maam en Isa aan de wedstrijd. Al na de eerste ronde begon het drierondenklassement, waarin Tessa mooi voorin reed en een aantal aanvallen pleegde. Ook Isa reed aanvallend voorin mee.

Na een half uur wedstrijd reed een renster weg, waarna Isa in de achtervolging ging met een andere renster. De rest van de meiden wisten het peloton rustig te houden, waardoor Isa haar voorsprong kon uitbreiden. Na 45 minuten wedstrijd probeerde Tessa de oversteek van het peloton naar de groep van Isa te maken, maar na een uur wedstrijd werd zij helaas ingerekend. Isa wist daarentegen wel weg te blijven samen met haar medevluchters, hetgeen resulteerde in een derde plaats!

Tessa eindigde 5e in de sprint voor de vierde plaats, waar zeker ook voor geapplaudisseerd mag worden gezien haar sterke aanvallende wedstrijd. Paulien kwam binnen op een tiende plek, Ilse 15e, Eva B 17e, Adela 20e, Nienke D 48e en Luna 53e .

 

We kijken uit naar de volgende wedstrijden en natuurlijk zeker naar het volgende Jan van Arckel criterium op 6 juli in Giessenburg, waar we hopen ons net zo sterk van voren te kunnen laten zien.

Foto’s: Christ Verbogt

Geen evenementen gevonden!
Meer laden