Super geslaagde LJC Arkel, 6x podium mtb jeugd.

Super geslaagde LJC Arkel, 6x podium mtb jeugd.

Een super geslaagd evenement afgelopen zaterdag op ons sportterrein.

Onder een stralende zon is een mooie landelijke jeugdwedstrijd in de mtb competitie gehouden. Ruim 175 jongens en meisjes uit Nederland en zelfs Belgie en Luxemburg streden in 7 categorieën  voor  mooie prestaties.

En wat een top succes voor de geel blauwe ridders van Jan van Arckel: 6 jeugd mountainbikers  in het Arckelse  tenue beklommen het podium.

Een kort verslag van de dag:

Om 7 uur was de organisatie er en werd alles nogmaals gecontroleerd. Vanaf half 9 arriveerden de eerste deelnemers en om half 10 waren er al veel om in te rijden.

Om half 11 klonk het startschot voor categorie 1 en was er gelijk al strijd tussen 2 Arckelse renners. Jens de Vor en Lars Mastenbroek streden om de 1e plek. Met een klein verschil mocht Jens naar podiumplek 1  en Lars stapte met een flinke smile op het podium voor plek 2. Anna Knip laat zien dat ze kan klimmen en  kwam ze als 4e over de streep.

Met een lekker temperatuurtje mocht categorie 2 starten. Hier 2 kanjers die in een sterke groep heel goed rijden. Hugo van Wijngaarden mocht zijn kunsten laten zien en reed geweldig op de rock garden en kwam zo als 8e over de finish. Even daarvoor kwam Charlotte de Graaf al over de streep. Geen last meer van haar val bij het inrijden en geweldig snel op de inhaalstukken kon ze als 3e  meisje naar het podium.       

In categorie 3 lukte het eindelijk voor Sven Mastenbroek. Zijn bochtenwerk mag er zijn en kon hij zo de 2e prijs ophalen. In zijn kielzog reed Ties Versluis met zijn ferme jumps naar een 6e plek. Kort daarachter kwam een nieuwkomer in onze ambi groep: Brett Warner reed als 10e over de streep.                       

Nog voor de pauze in categorie 4 stonden 3 Arckelaars aan de start: Jeftha Schild, Winke van de Streek en Zeb Mesker. Inmiddels liep de temperatuur al op naar de 25 graden en werd in de verzorgingszone druk gebruik gemaakt van de aangereikte waterbidons. Zeb heeft echt op karakter gereden en kwam als 16e over de lijn. Na wat buikklachten en een bezoek aan de huisartsenpost moet hij even rustig aan doen en we wensen hem dan ook beterschap voor de komende dagen. En dan natuurlijk nog Jeftha en Winke die zichtbaar genoten op het parcours maar ook wat last hadden van de warmte en er een mooie strijd van maakten. Jeftha kwam als 9e jongen over de streep en Winke reed heel mooi naar een 6e plek bij de meisjes.

In de pauze was het volop inrijden voor de laatste 3 categorieën. En kon het publiek aanschuiven bij de prijsuitreiking waar uiteraard de aandacht uitging naar de 4 podiumwinnaars van onze vereniging.

Om half 2 werd categorie 5 weggeschoten en konden Willem van Wijngaarden en Sem knip zich opmaken voor hun wedstrijd. Met verzorger opa Wim bij de bidonwissel trapte Willem zich mooi naar een 14e plek.   

En Sem  blijft er altijd bij, soms even positie wisselen met Willem maar voor hem een knappe 15e plek.

Dan toch wel een beetje het klapstuk van de dag. Kunnen de gele ridders in categorie 6 de podiumplekken verbeteren van de ochtend. Met Niek Wolthuis, Myliam Kapel, Max van Kolfschoten en Imke van Houwelingen en echte gele trein op ons parcours. In deze categorie is de Dirty Hiller Erik Bikker de man om te verslaan. Een echte strijd met M&M: Max & Myliam en de voorste renner Erik. Max kroop steeds dichterbij en na een verbeten inhaalslag kwam hij op kop. Liep zelfs uit en met opgestoken armen passeerde hij de finish. Zijn plan is gelukt: 1e in Arkel worden. Met Myliam ook het zelfde plan om  op het podium te komen. Elke wedstrijd tot nu laat Myliam zien hoe snel hij kan. Met nummer 2 enkele meters voor hem werd hij knap 3e. Met Niek er natuurlijk kort achter die het beste eruit haalde en met een 7e plek over de finish kwam. Even later mocht Imke uithijgen na de finish. Met een 5e plek kan ze echt wel tevreden zijn want het was haar eerste wedstrijd weer na een periode van wat blessureleed.

We kunnen echt trots zijn op onze jeugd mtb’ers van de ambi groep.

We zijn nog niet eens halverwege de competitie en al zoveel mooie successen met plezier en passie behaald. Top hoor ambi rijders!!

Natuurlijk ook héél veel dank aan alle vrijwilligers, ouders en begeleiders.

 

De mtb jeugdcommissie.

Met dank aan onze huisfotograaf Jan de Bruin.  LJC foto’s:  https://www.oypo.nl/nl/jandebruinfoto

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden