Jens 5e in Bergomloop Simpelveld | Clubcompetitie E/B

Jens 5e in Bergomloop Simpelveld | Clubcompetitie E/B

Op 21 april stond voor 6 Jan van Arckel renners de bergomloop Simpelveld op de planning. De bergomloop staat erom bekend dat het een echte klimkoers is met meer dan 2000 hoogtemeters over een koersafstand van 120 kilometer. De renners moesten 21 ronden afleggen waarbij de Hulsberg beklommen werd.

Jens, Jost, Siep, Serginho, Bram en Evan stonden onder leiding van Marco aan de start van deze zware wedstrijd. Marco werd in de volgauto geassisteerd door Casper als mecanicien. Bij iedere beklimming van de Hulsberg stonden de verzorgers Paul en zijn vrouw de renners op te wachten met bidons waardoor niemand iets tekort kwam.

De jongens stonden keurig op tijd aan de start waardoor ze vooraan de koers konden starten. Gelijk vanaf de start ging het ontzettend hard op zowel de klim als de smalle afdaling. De jongens hielden goed stand totdat er halfweg koers grote groepen moesten lossen, Bram en Evan zaten iets te ver naar achter waardoor ze de aansluiting net verloren. Na een tijd tussen de volgauto’s gereden te hebben moesten ze de strijd moeten staken. Een tijd later brak het peloton opnieuw, in het voorste deel zaten Jens, Jost en Siep. Serginho zat in het achterste gedeelte van de groep, hierin is hij een aantal ronde voor de finish geklasseerd op een 75e plaats. Jens is met 4 man overgestoken naar de drie koplopers. Helaas voor Jens reed er een renner weg in de laatste ronde en was hij degene die moest reageren, hij finishte als beste Jan van Arckel renner op de 5e plaats. Jost  finishte als 24e en Siep als 54e in een groep erachter.

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden