Dames in EPZ Omloop van Borsele

Dames in EPZ Omloop van Borsele

Op zaterdag 20 april stonden Nora, Yonna, Ilse, Adela en Isa vol goede moed aan de start van de EPZ Omloop van Borsele, een UCI 1.1 koers in het winderige Zeeland. Het weerbericht voorspelde niets dan ellende met wind, regen, kou en nog meer wind, wat de uitdaging voor de rensters des te groter maakte.

Bij de opening van de koers was er geen sprake van een rustige opbouw. Yonna toonde haar uitstekende positiegevoel en nestelde zich meteen vooraan, gevolgd door Nora en Isa. Helaas moest Adela vroegtijdig de strijd staken vanwege een val tijdens de tijdrit de avond ervoor.

Na 20 kilometer deed een massale valpartij voorin het peloton bijna iedereen de das om, maar gelukkig wisten Nora, Isa en Ilse zich terug te vechten naar het peloton. Even later werd de koers stilgelegd vanwege de omvang van de valpartij.

Na even gewacht te hebben ging de koers weer verder. Er werd gelijk volle bak doorgereden en Yonna en Nora zaten goed voorin mee. Isa zat daar vlak achter en Ilse weer daar vlak achter.

Uiteindelijk belandde Yonna in de tweede groep, Nora in de derde groep en Ilse en Isa in de vierde groep.

Vlak voor de finish reed iemand Yonna’s wiel in, waardoor er drie spaken braken. Yonna zelf bleef gelukkig overeind, maar kon daardoor niet meer mee sprinten voor de veertiende plek.

Yonna eindigde op de 37e plek en Nora op de 65e plek. We zijn enorm trots op Yonna en Nora, die in een UCI 1.1 koers met zeer barre omstandigheden zo goed hebben gereden. Dat belooft wat voor de toekomst!

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden