Arno Wallaard Memorial Jeugdtoernooi

Arno Wallaard Memorial Jeugdtoernooi

Sterk bezet Arno Wallaard Jeugdtoernooi

Met een sterk deelnemersveld van bijna 150 jonge wielrenners was het Arno Wallaard Jeugdtoernooi op 20 april 2024 weer een doorslaand succes. Op het Arkelse parcours van wielervereniging Jan van Arckel streden de renners in 7 categorieën om het podium waaronder ook enkele Nederlands kampioenen. De dag verliep goed, praktisch op rolletjes met veel blije gezichten. De wedstrijden werden verreden met veel wind op het parcours waardoor de koers soms behoorlijk afmattend was voor de jeugd. Hopelijk zien we volgend jaar nog meer jonge Jan van Arckel-renners aan de start om mee te rijden voor de winst!

In verschillende categorieën stonden er zes JvA jeugdrenners aan de start, waarvan het voor vier renners een debuut was bij een KNWU wedstrijd.

In categorie 2 was het debuut van Rianne Blokland (Werkendam), zij werd 10e.

In categorie 3 het debuut van Jonas Smits (Sleeuwijk), hij werd 17e.

In categorie 4 was het de beurt aan Zeb Mesker (Meerkerk) 19e, Sarah Post (Werkendam) 26e en de debuterende Ryan van der Meer (Papendrecht) 29e.

In categorie 5 werd de debuterende Joakim Smits (Sleeuwijk) 25e.

De uitslagen laten zien dat er nog ruimte is voor verbetering, maar een eerste stap is altijd moeilijk. Belangrijk is dat deze jonge mensen plezier beleven aan hun sport en het aandurven op dit niveau aan de start te verschijnen. Genieten staat voorop, prestaties komen later vanzelf!

> Uitslagen

>> foto’s

 

Rianne Blokland

Jonas Smits

Ryan van der Meer

Zeb Mesker

Sarah Post

Joakim Smits

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden