Ronde van Lexmond

Casper van der Woude wint opnieuw in Lexmond

De koude wind uit het noorden met regelmatig een bui maakten het afgelopen zaterdag voor renners en publiek niet aangenaam. Toch lieten de renners het niet afweten en werden we bij elke categorie getrakteerd op levendige wedstrijden.

Am-Bel-Elite-Prof-B

Bij het hoofdnummer voor Amateurs-Belofte-Elite-Professionals-B werd door burgemeester Sjors Fröhlich een groot peloton met sterke renners weggeschoten.

De koers werd gedomineerd door een kopgroep van vier man bestaande uit Nick van der Lijke-Zijlaard (JvA), Bram Dissel (BEAT Cycling Club), Casper van der Woude en Hidde van Veenendaal (beide Metec Cyclingteam). Van der Lijke-Zijlaard moest tegen het einde loslaten zodat er drie over bleven voor de finale. De Metec renners speelden het slim waardoor Casper van der Woude solo naar de overwinning kon rijden. Dissel was leeg gereden en kwam als derde achter Van Veenendaal over de streep.

Casper van der Woude, vorig jaar nog in de kleuren van Jan van Arckel, voelt zich thuis in Lexmond. Hoewel de Lek er tussen ligt, de weg naar Westbroek is niet zo ver.

Uitslag: 1. Casper van der Woude 2. Hidde van Veenendaal 3. Bram Dissel 5. Delano Swenne

Sportklasse

Bij de Sportklasse zagen we een sterke kopgroep van zes man met streekrenners Sander Spoolder en Lennart van Houwelingen. Spoolder reed sterk en won zonder bedreiging de leidersprijs. De overwinning ging echter naar Vincent Tissingh die tegen het einde wist te ontsnappen. Harmen Brandwijk kon met een medestrijder nog wegrijden uit het peloton, maar reikte niet ver genoeg om de kopgroep te achterhalen.

Uitslag: 1. Vincent Tissingh 2. Jeroen Versteeg 3. Sander Spoolder 4, Lennart van Houwelingen 7. Harmen Brandwijk.

Startklasse

Het programma ging van start met een veld van 35 deelnemers bij de startklasse. Ondanks het hoge tempo en diverse demarrages bleef het peloton lange tijd bijeen. In de voorlaatste ronde kwam Bart Streefkerk met voorsprong over de streep en deed een serieuze gooi naar de overwinning. De laatste ronde bleek onder deze zware omstandigheden toch te lang en als verrassing kwam Joas Houweling als eerste door de bocht en mocht juichend de finish passeren.

Uitslag: 1. Joas Houweling 2. Joost de Korte 3. Josry van der Meijs.

Lexmond beleefde de 49e editie van de ronde. Het enthousiaste comité had alles weer prima verzorgd dankzij medewerking van vele vaste vrijwilligers. Op naar het 50-jarig jubileum!