MTB jeugd met 5x podium terug uit Apeldoorn

MTB jeugd met 5x podium terug uit Apeldoorn

Na dagen van slecht weer brak op zaterdag 13 april de zon stevig door de wolken en dat was het begin van een prachtige dag. Al vroeg stonden de eerste mountainbikers van Jan van Arckel van categorie 1 klaar in het startveld om te beginnen aan hun wedstrijd. Op het mooie uitdagende parcours van Bar-End in Apeldoorn behaalde Lars Mastenbroek een mooie eerste plaats, gevolgd door Yens de Vor die de zilveren medaille binnen haalde. Anna Knip behaalde een mooie 7e plaats. Dan was daar nog de strijd in categorie 2 waar Hugo van Wijngaarden zijn mountainbike behendig over het parcours manoeuvreerde en daarmee een 13e plaats wist te behalen.

De start van categorie 3 was voor Ties Versluis eentje die hem vleugels gaf. Hij startte met een sneltreinvaart en reed mooi aan kop. Helaas lag er even later de ketting er af maar daar weerhield hem er niet  van nog flink door te rijden en als 6e jongen over de finish te komen. Sven Mastenbroek startte achteraan maar wist zich tot een 4e plaats bij de jongens te fietsen. Zoë van Waardenburg haalde weer een mooie 3e plaats. Categorie 4 stond al weer te trappelen om te starten. Zeb Mesker reed een mooie constante race en werd 18e vlak daar achter kwam Jefta Schild als 19e over de finish. Winke van der Streek behaalde een 24e plaats.

Na de pauze was categorie 5 aan de beurt. Het parcours was aangepast en uitdagender gemaakt maar dat maakte voor Sem Knip en Agnes Koorevaar niks uit. Hij reed een mooie wedstrijd en kwam als 20e over de streep. Agnes volgde als 21e. En dan onze grootste jongens. Categorie 6. Met een vliegende vaart leidde Niek Wolthuis iedereen de eerste bocht door. Halverwege de wedstrijd werd hij ingehaald door Erik Bikker maar hij bleef volgen. Max van Kolfschoten moest van ver van achteren komen maar wist zich in de wedstrijd mooi naar voren te rijden. Voor beide jongens werd hun plaats beslist met een spannende sprint naar de eindstreep. Waarbij Niek 2e jongen werd en Max 3e. Myliam Kapel reed een mooie wedstrijd maar moest genoegen nemen met een 8e plaats bij de jongens.

Met mooie uitslagen en veel aanmoedigingen  was het een leuke mtb dag voor de jeugd, op naar de volgende wedstrijd in Hapert.

Sportieve groet, mtb jeugdcommissie.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden