Arno Wallaard Memorial

Arno Wallaard Memorial

Ondanks tegenslag, toch geslaagde Arno Wallaard Memorial

Het was zaterdagochtend om 7 uur al een en al bedrijvigheid langs de Burg. Sloblaan in Meerkerk. Diverse medewerkers waren bezig met het plaatsen van de laatste dranghekken en het aanbrengen van reclame banners. De jurybus was klaar voor gebruik en de trailers met de filmploeg kwamen aangereden. Om 7:30 begon de uitgifte van de rugnummers en om 8:00 vond de juryvergadering plaats in De Linde.

Junioren

Om 9.30 uur gingen de Junioren van start voor vijf ronden van 20 km en vijf finaleronden van 5 km. De omstandigheden waren gunstig en de renners bleven lang bij elkaar. Ook de JvA renners handhaafden zich goed in het peloton. In de laatste ronde wist Amsterdammer Collin Westbroek te ontsnappen en reed solo naar de overwinning. Rick Versloot liet zich goed van voren zien, maar kon niet voorkomen dat de koploper wegbleef.

Uitslag: 1. Colin Westbroek 2. Ruuds Junior Nagengast 3. Jelle Weierink 12. Rick Versloot 47. Tim Verwolf 50. Joris Peursum 64. Sem van Wijngaarden 81. Daan van Werd.

Profs-Elite-Beloften

De grote wedstrijd liep anders dan verwacht. Na de lus via de Diefdijk door de Vijfheerenlanden ging de koers in gesloten peloton over de Lekdijk richting Groot-Ammers. Met de wind tegen waren er weinig problemen om beschutting te vinden en alle renners konden gemakkelijk volgen. Bij de passage van het stadje Nieuwpoort ging het mis. Bij een vervelende valpartij bleven twee renners liggen en moesten met de ambulance worden afgevoerd. Het peloton was inmiddels verder gereden en Groot-Ammers gepasseerd. Ook daar schoven nog enkele renners onderuit, maar zonder ernstig gevolg. Omdat de ambulances uit de koers waren verdwenen, werd het peloton stil gezet op de Ammerse kade. UCI regels schrijven immers voor dat een wedstrijd zonder ambulance niet mogelijk is. Vervolgens stonden publiek en verkeersregelaars op de route te wachten op de doorkomst van het peloton.

Er werd besloten het peloton geneutraliseerd via de N214 naar Meerkerk te laten rijden. Intussen was er druk overleg over het vervolg van de wedstrijd. Tot besluit werd de wedstrijd voortgezet over twee juniorenrondes en vijf plaatselijke rondes.

Na de herstart werd het kaf meteen van het koren gescheiden en viel het peloton in diverse groepen uiteen. Het eerste deel vertoonde opvallend veel JvA renners.

Vooral Jens van den Dool toonde zich zeer actief met wel zes demarrages. Tot in de laatste kilometer was Jens in de aanval, maar hij werd in extremis in de laatste bocht nog bijgehaald door clubrenner Pete Uptegrove. Jens ging met gemengde gevoelens als hele goede tweede over de streep.

Uiteindelijk kunnen we dankzij een krachtige organisatie en een heleboel vrijwilligers terugzien op een geslaagd evenement.

We vernamen dat het met de gevallen renners betrekkelijk goed gaat. De ene had uiteindelijk niks, de andere heeft een gebroken kaak en wordt maandag geopereerd. We wensen deze renner veel sterkte en een spoedig herstel.

Uitslag: 1. Pete Uptegrove 2. Jens van den Dool 3. Bert-Jan Lindeman 14. Delano Swenne 17. Kelvin van den Dool 20. Christiaan van Rees 22. Casper van der Woude 30. Jost van de Streek 45. Niels Boogerd 46. Stefan Verhoeff 67. Jari Stravers 81. Noël Luijten. Bram van Herk DNF na pech.

> Uitslagen Profs-Elite-Belofte

> Uitslagen Junioren

>> foto’s

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden