Dames in Volta NXT Classic

Dames in Volta NXT Classic

Op 30 maart stonden Ilse, Rosanne, Adela, Nienke W, Nora en Isa aan de startlijn van de Volta NXT Classic. Met een uitdagende route van 120 kilometer en een aanzienlijk hoogteverschil, beloofde het een zware wedstrijd te worden, vooral met de aanwezigheid van verschillende profteams.

De neutralisatie verliep chaotisch, de smalle fietspaden en het constant remmen en optrekken, maakte het voor onze rensters moeilijk om een goede positie vooraan te veroveren en te behouden.

In de tweede ronde werd het tempo flink opgeschroefd bij de tweede beklimming, wat resulteerde in een verbrokkeling van het peloton. Nora, Nienke en Isa bevonden zich in de tweede groep, rijdend voor de 22e plek, terwijl Rosanne, Ilse en Adela hun plaats vonden in de derde groep.

De kopgroep hield een stevig tempo aan en onze rensters slaagden er niet in om terug te keren. De organisatie besloot om alleen de kopgroep te laten finishen, wat er helaas in resulteerde dat wij allen de finish niet gehaald hebben. Toch mogen we tevreden zijn met onze prestatie. Nora en Isa waren in de race voor de 22e plek en Nienke reed daar vlak achter. Voor een internationale wedstrijd is dat zeker geen slechte uitslag.

We kijken uit naar de volgende wedstrijden dit weekend. Zondag staan er meiden aan de start in Oploo, maandag in Gerwen en maandag is natuurlijk ook de Arno Wallaard toertocht waar een groot gedeelte van de ploeg aan de start zal staan. We gaan proberen daar nog meer te knallen en hebben er veel zin in! 💪

Geen evenementen gevonden!
Meer laden