Beloften rijden Wim Hendriks Trofee

Beloften rijden Wim Hendriks Trofee

Vandaag, 23 maart 2024, stond de Wim Hendriks Trofee op het programma voor onze belofte renners. De derde wedstrijd uit de beloften competitie dit jaar. De wedstrijd staat bekend om de vele open vlaktes en kasseienstroken. Het beloofde een zware wedstrijd te worden met de wind die was opgegeven.

Deze beloften wedstrijd is wederom gereden in combinatie met DRC de Mol. De renners die vandaag aan het vertrek stonden zijn: Jeff van Pelt, Tim van der Poel, Peter Paul Stolk, Siep Roes, Noël Luijten en Niels Tenniglo. Ploegleider Rob Kroonen zat in de auto om ons waar nodig te hulp kon staan. Nog snel de Energie Gels en Repen van SIS in onze achterzakken en snel naar de start, want het startschot luidde om 13 uur in de straten van Koewacht en onze renners schieten weg, want er is geen neutralisatie vooraf.

Na 3 kilometer draaiden we dan met het peloton rechtsaf, waar het voor de eerste keer op de kant ging. We zaten alle renners goed van voren, en dus voor de eerste kleine breukjes in het peloton. Helaas was er kort hierna een grote valpartij voorin in het peloton, waardoor enkele renners van onze formatie tot stilstand kwamen. Snel weer door want de koers wacht ook vandaag op niemand. Na 10 kilometer is het peloton al helemaal uit elkaar gevallen, maar de strijd is nog niet opgegeven. Verdeeld over verschillende waaier groepen rijden de renners nog rond na alle hectiek van de start van de wedstrijd. Helaas komt Jeff van Pelt ten val en moet door naar het ziekenhuis voor controle, gelukkig heeft Jeff geen botbreuken opgelopen. Na de eerste grote ronde van 35km zijn helaas Peter Paul, Siep en Niels uit koers gehaald in verband met een te grote achterstand op de koplopers.  Een ronde later zien we helaas ook Noël terugkeren bij de verzorging. Nog niet eens halverwege de wedstrijd en we hebben nog maar één renner in koers: Tim van der Poel. Na 170 hele zware kilometers door weer en wind weet Tim als 50e de finish te halen.

De volgende wedstrijd op het Programma voor onze renners: Omloop van de Braakman, 6 april.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden