Dames in de Wim Hendriks Trofee

Dames in de Wim Hendriks Trofee

Afgelopen zondag 24 maart stonden Rosanne, Nienke W, Nienke D, Mariska, Yonna en Isa aan de start van de Wim Hendriks Trofee, een wedstrijd binnen de Women Cycling Series. De wedstrijd was in Koewacht, Zeeland. Door de kasseistroken, de wind (windkracht 4/5!) en de regenbuien die plots op konden komen, wisten we dat de 110 kilometer durende koers niet gemakkelijk zou worden. 

Voor Yonna, die eerder een indrukwekkende vierde plek had veroverd in een voorgaande WCS-wedstrijd (Brussel-Opwijk), was het belangrijk om haar positie in het klassement te behouden, terwijl ook het ploegenklassement van belang was. Het doel was dan ook om een mooie plek voor Yonna te behalen en dat minimaal drie van onze rensters de finish zouden bereiken.

Omdat er geen neutralisatie was, was het een afweging om vroeg bij de start te gaan staan en dus koud aan de start te staan, of wel op te warmen maar achteraan te starten. Een groot deel van onze meiden koos ervoor om vroeg te gaan staan, maar ook toen stond bijna het hele peloton al aan de start. Het werd dus koud, achteraan starten.

Doordat er geen neutralisatie was, werd de koers direct geopend. Een valpartij na slechts 800 meter, waarbij Mariska en Nienke W betrokken waren, zorgde ervoor dat het peloton gelijk in stukken lag. Ook de rest van de meiden zat achter de valpartij, waardoor het meteen zaak was om zo snel mogelijk terug te keren in het peloton. Yonna wist als eerste van onze ploeg aan te sluiten in het peloton. Mariska, Nienke D en Isa bundelden hun krachten en ook zij vochten zich terug naar het peloton.

Al vrij snel brak het peloton weer in stukken, zich resulterend in een kopgroep van dertien rensters, waaronder Yonna. Isa zat in de tweede groep en Nienke D in de derde groep. Mariska, Rosanne en Nienke W trapten ook sterk door, in de hoop het gat op de groep voor hen te dichten. De wind, de regen en de kasseienstroken maakten het een super zware wedstrijd.

Nienke D probeerde de kloof naar Isa’s groep te overbruggen en na een strijd van 50 kilometer, waarbij ze van groep naar groep ploeterde, slaagde ze erin aan te sluiten. Echter, ook daar werd het tempo genadeloos hoog gehouden, waardoor Nienke wederom op achterstand van de tweede groep geraakte.

Uiteindelijk kwam Yonna als zevende over de finishlijn. Isa volgde in de tweede groep, terwijl Nienke D kort daarna de finish bereikte. Het doel om met drie rensters over de finish te raken en Yonna voorin was dus gelukt. We mogen trots zijn op onze prestatie, vooral gezien het feit dat slechts 60 van de 150 deelneemsters de finish heeft gehaald. Yonna’s vierde plaats in het klassement bleef onaangetast en in het ploegenklassement staan we nu op de negende plaats.

We zijn vastbesloten om Yonna’s positie voorin het individuele klassement te behouden en om nog hogerop te raken in het ploegenklassement. Op naar de volgende!

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden