Promobility Ladies Cup Ahoy

Promobility Ladies Cup Ahoy

Op zaterdag 16 maart stonden Mariska, Eva, Luna, Rosanne, Ilse, Amanda en Isa aan de start van de eerste wedstrijd van het ProMobility Ladies Circuit klassement. Vorig jaar hebben we dit klassement gewonnen, dus het was duidelijk dat alle ogen op ons gericht waren. Voor velen van ons was het de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een hele winter goed getraind te hebben, waren we er klaar voor. De wedstrijd had een afstand van 75 kilometer en was op het parcours van Ahoy in Rotterdam. Het doel: zo veel mogelijk van onze rensters in de top 15, zodat we veel punten konden verdienen voor het klassement.

De start verliep rustig, maar al snel kwam het tempo erin. We reden aanvallend, kwamen een aantal keren los van het peloton, maar werden helaas ook weer ingerekend. Halverwege de wedstrijd werd het peloton opgeschrikt door een valpartij, waarbij gelukkig geen van onze rensters betrokken was. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd, nadat de nodige verzorging was verleend, hervatten we de wedstrijd. Het tempo ging direct omhoog en we vonden al snel onze positie vooraan in het peloton.

Gedurende de wedstrijd bleven we aanvallen, maar ondanks onze pogingen om te ontsnappen, slaagden we er niet in om het beslissende gat te slaan. Het peloton bleef bij elkaar en we reden af op een massasprint. Eva probeerde de laatste kilometer nog extra zwaar te maken door op kop flink door te rijden. Ze wist daarmee op een zevende plek te eindigen en met Isa op de tiende plek, hadden we twee rensters in de top 10. Ons doel was dus ruim gehaald. 

We kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd en zijn vastberaden om ook dit jaar het ploegenklassement te winnen.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden