E/B rijden de Dorpenomloop Rucphen | Holland Cup UCI1.2

E/B rijden de Dorpenomloop Rucphen | Holland Cup UCI1.2

17 maart 2024, tijd voor een hele mooi koers: Dorpenomloop Rucphen.
 
Het was relatief warm voor de tijd van het jaar, 13/14 graden met een briesje vanuit het zuiden. 
 
Zoals altijd in de Holland Cup was er een sterk deelnemersveld, TDT-Unibet, verscheidene DEVO’s van worldtour ploegen, conti ploegen uit Nederland en buitenland en een paar clubploegen. Waaronder Jan van Arckel.
Het parcours werd gekenmerkt door een paar open stukken, een paar hele smalle stukken en mogelijke kans op waaiers. Al snel in de koers bleek echter dat de wind net wat te zwak was om voor écht een verschil te zorgen. 
 
Jan van Arckel stond met een sterk team aan de start: Jens Bassa, Jens van den Dool, Kelvin van den Dool, Noah Langbroek, Delano Swenne, Bram van Herk en Siep Roes. 
Als ploegleider hadden we Robbie bij, als mechanieker Casper en voor de verzorging langs de kant stonden Serginho en Leon paraat. 
De donderdag voor de koers hadden we met de ploeg een meeting waarin de tactiek werd besproken. 
 
Na de ploegenpresentatie was het tijd voor het opstellen en de (korte) neutralisatie. 
Tijdens de koers zouden we 3 grotere rondes en 2 kleinere rondes rijden. Het totaal zou uitkomen op 181 kilometer. 
Vanaf de start werd er hard gereden, de deur van achter stond open. Het was hectisch in het peloton, met redelijk vaak valpartijen/slippertjes. Voorin werd er gesprongen door de renners, ook Delano was regelmatig mee in die aanvallen. 
Achterin ging het vaak op de kant en was het zwaar, voorin was het peloton vaak een bolletje en konden de renners enigzins beschut volgen. 
 
Noah was vroeg slachtoffer van de invloeden van de wind, de rest van de ploeg was tot op 100 kilometer nog mooi in het peloton te vinden.
 
Na ongeveer anderhalf uur koers ging het een keer wat meer op de kant. Zo kwamen Jens, Bram, Kelvin en Siep in een achtervolgende groep. Later kwam deze groep terug. Siep sloot wat later aan door een wielwissel nadat er iemand z’n voorband in zijn achterwiel parkeerde. 
Halfweg koers reden er twee koplopers vooruit, in het peloton viel het toen enigzins stil. Vanaf toen ging het af en aan hard. Achteraan stond de deur daardoor nog steeds open. Het harde rijden bleek te zijn voor Jens (Bassa). Ook Bram en Siep moesten lossen uit het peloton voordat de finale openbrak. 
 
Richting de laatste kilometers kreeg Delano kramp en kon hij na een hele attente wedstrijd niet meesprinten. De gebroeders van den Dool finishten in het peloton.

Uitslag JVA renners:
Jens van den Dool – 62e 

Kelvin van den Dool – 97e
Delano Swenne – 111e
 
Uiteindelijk rijden er 116 renners de koers uit en wordt de koers gewonnen door Johan Dorussen van de development ploeg van team DSM-Fermenich PostNL, Huub Arts sprint (na in de kopgroep te hebben gezeten) naar een 2e plek en de deen Henrik Pedersen maakt het podium compleet. 
 
Als JVA rijden we de koers met drie man uit, waar de ploegleiding tevreden mee was. Gezien het deelnemersveld is dit geen slechte score, maar de volgende keer gaan we voor meer!
Geen evenementen gevonden!
Meer laden