63e Salverda Bouw Ster van Zwolle | UCI1.2

63e Salverda Bouw Ster van Zwolle | UCI1.2

63e Salverda Bouw Ster van Zwolle

De Ster heeft de namen van veel latere profs op de erelijst staan. Daarbij hoort ook de ster van onze club, Fabio Jakobsen. Hij was winnaar in 2017 en won later Tour en Vuelta etappes. Het is de wedstrijd waar het gros van het peloton heel de winter naar uitkijkt. Het betekent dat het seizoen begonnen is, het langer licht blijft en het weer aangenamer wordt.

Het is een wedstrijd in de categorie UCI1.2. Een profkoers waar de grote ploegen ook meedoen o.a.: TdT-Unibet, Alpecin-Deceuninck development, DSM-Firmenich-PostNL development, Lidl-Trek development. Een prachtige eerste koers om het seizoen te starten als vereniging.  

Onze opstelling:

Niels Tenniglo, Gijs Swart, Siep Roes, Delano Swenne, Noah Langbroek, Serginho Wilshaus & Niels Boogerd

De jongens hebben het trainingskamp in Calpe achter zich gelaten. Daar waar de ploegleiding de opstelling en menig scenario uitgebreid hadden besproken, kwam het er dan op twee maart eindelijk van. De zon die ze zo gewend waren in Spanje, deed goed hun best, het Nederlands windje was ook aanwezig. Prima koers weer voor de openingsklassieker van een dikke 180km.

De moraal van de ploeg zat goed en de staff van de dag deed goed hun best om het de lui zo makkelijk mogelijk te maken. Complimenten vanuit de renners naar alle vrijwilligers toe. De SIS voeding wordt dit jaar wederom beschikbaar gesteld door onze sponsoren en met een koers als de Ster kun je maar beter de nodige koolhydraten opnemen. De snelpakken gingen over de schouder, de voeding ging de zakjes in, nog een zoen aan moeders en weg waren ze.

Bij de ploegen prestatie op het grote kerkplein in Zwolle was de sfeer gezellig. Na op het podium verschenen te zijn werd er nog even gezocht naar een toilet zonder een dode muis er in. Schijnt dat muizen niet goed tegen de stank van massage olie kunnen. De meeste renners reden in korte broek, dit is wel eens anders geweest in de Ster.  Al snel daarna stonden we klaar bij de start. Om klokslag 12 uur klonk het startschot.

Na wat duw en trek werk in de neutralisatie barstte de koers los. Eerst tegen wind op de grote weg om als eerste de smalle wegen op te duiken. Hier werd vervolgens rustig aangedaan, opschuiven was niet mogelijk. Het peloton zou compact bij de eerste (berg)spint aankomen. In de afdaling kwam Gijs terug gezakt met een los zadel. Op een vervelend moment, want even later ging de gas hendel open. Hier verloren veel man de aansluiting, helaas zat van Jan van Arckel niemand in de voorste groep, daar waar ze eerst vrij voorin zaten, was op het cruciale moment niemand bij de eerste 30.

In de tweede groep zat Delano, niet ver daar achter zaten Serginho en Siep in groep drie. Deze zouden later ook bij elkaar komen. NC1 moest de koers laten gaan door een gebroken voorwiel, hij scheen ergens een gat in/langs de weg gevonden te hebben. Het duurde lang voordat er een geschikt wiel gewisseld was waardoor de achterstand niet meer in te halen was.

Niels T en Noah hadden helaas door het gedrang in de waaiers de koers moeten verlaten. Er gold een kleine tijdslimiet (3min) voor de achterstand op het peloton, wanneer je deze overschrijd als groep moet je de koers verlaten. Daardoor werden veel renners snel uit koers gehaald.

Nadat de eerste groepen echt gevormd waren, kreeg Serginho last van kramp. Waar eerder Gijs en Niels B de bumper netjes heel lieten. Had de voormalig Nederlands kampioen stayeren geen rubber meer op zijn voorband over. Met succes kreeg Jeroen de ploegleider, die overigens een druk dagje had, Serginho weer terug.

Helaas mocht het niet baten. Groep twee en drie kwamen bij elkaar, en spleet uiteindelijk ook weer uit een. Dit keer zaten de mannen die eerst nog goed vertegenwoordigd waren in deze twee groepen, in het achterste deel. Dit was ook het deel die met een klein verschil, veel te snel uit koers werd gehaald. Hierdoor had Jan van Arckel geen renners meer in de wedstrijd. 150/183km werd er gereden met een snelheid van boven de 46 gemiddeld, helaas zonder uitslag.

De wedstrijd had een sterke winnaar, de Deen Nicklas Amdi Pedersen van TDT – Unibet cycling team kwam solo over de streep. Iets wat niet vaak voorkomt in de Ster. Wat nog minder voorkwam in de geschiedenis van de Ster, een volledig internationaal podium. Dit toont maar weer eens aan dat de wedstrijden waar de Elite-Beloften mannen van Jan van Arckel aan mee doen, renners trekt van over heel de wereld. In totaal reden 62 van de 175 renners de wedstrijd uit, een zware koers en een mooie ervaring. In de nabespreking van de wedstrijd werd er goed gesproken over wat er wel en niet goed ging, met de vorm van de mannen zit het goed. In de komende koersen (Kasseien Omloop Exloo 9 maart & Dorpen omloop Rucphen 17 maart) staan de mannen weer aan het vertrek.

Hieronder de kalender van de wedstrijden waar de mannen van Jan van Arckel aan de start staan. Heb je interesse om te komen kijken en/of ook te willen komen helpen, dat kan!  Alle hulp is welkom! Neem hiervoor contact op met Rob de Zeeuw (coördinator Elite-Beloften mannen) of met een van de renners.

Zaterdag 2 maart 2024 Ster van Zwolle Holland Cup 1.2
Zondag 17 maart 2024 Dorpenomloop Rucphen Holland Cup 1.2
Zaterdag 6 april 2024 Omloop van de Braakman Topcompetitie
Zondag 7 april 2024 Zuiderzeeronde Clubcompetitie
Zaterdag 13 april 2024 Arno Wallaard Memorial Holland Cup 1.2
Zaterdag 20 april 2024 Ronde van Lexmond Criterium JvA
Zondag 21 april 2024 Omloop Simpelveld Clubcompetitie
24-4-2024 t/m 28-4-2024 Arden Challenge Etappekoers
Zondag 28 april 2024 Slag om Woensdrecht Topcompetitie
Zaterdag 4 mei 2024 Ronde van Overijssel Holland Cup 1.2
Zondag 12 mei 2024 Galmaarden 1.12 IC2 BvB UCI 1.12
17-5-2024 t/m 20-5-2024 Essor Breton Etappekoers
Zaterdag 18 mei 2024 Omloop van de Houtse Linies Vrije wedstrijd
Maandag 20 mei 2024 Districtkampioenschap Hardinxveld Elite / Belofte
zaterdag 25 mei 2024 Omloop Biesbosch Criterium JvA
zondag 26 mei 2024 Omloop van de Kempen UCI 1.2
Zondag 2 juni 2024 Nr.1 Limburg Trofee (Ton Dolmans) Topcompetitie
Zondag 9 juni 2024 Wielerdag Roden Clubcompetitie
14,15 van 16 juni 2024 NK Weg Elite Zonder contract
Woensdag 19 juni 2024 NK Tijdrijden Elite / Belofte
Zaterdag 29 juni 2024 Ploegentijdrit Gilze Clubcompetitie
zaterdag 29 juni 2024 Ronde van Giessenburg Criterium JvA
Zondag 30 juni 2024 Midden Brabant Poort Omloop Holland Cup 1.2
Zondag 7 juli 2024 Omloop van de Zeven Heuvelen Clubcompetitie
11-7-2024 t/m 14-7-2024 Oder Rundfahrt Etappekoers
Maandag 5 augustus 2024 Ronde van Noordeloos Criterium JvA
Dinsdag 20 augustus 2024 Oml. v/d Grensstreek Wervik 1.12 IC2 Bv
Zondag 25 augustus 2024 Ronde van de Achterhoek Holland Cup 1.2
zondag 25 augustus 2024 Memorial Bjorg Lambrecht U23
Zondag 1 september 2024 Omloop van Valkenswaard Topcompetitie
Woensdag 4 september 2024 Wingene Koers Elite / Belofte
Zondag 8 september 2024 Eurode Omloop Topcompetitie
Zondag 15 september 2024 Omloop van Ooststellingerwerf Clubcompetitie
Zondag 15 september 2024 GP Rik van Looy UCI 1.2
Zondag 22 september 2024 Ronde van Midden Brabant Elite / Belofte
Zondag 6 oktober 2024 NCK Dronten Elite / Belofte

 

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden