De zomercompetitie | kalender en wat je nog meer moet weten

De zomercompetitie | kalender en wat je nog meer moet weten

voor renners met een startklasse licentie!

In het december nummer van ons clubblad schreef ik een artikel over de revolutie van kunstmatige intelligentie (AI) in het wielrennen. Want eerlijk is eerlijk, zelfs de recreanten in onze polder hebben diverse innovatieve slimmigheden toegevoegd aan hun manier van trainen, eten en presteren. 

de conclusie van het artikel luidt: AI helpt ons zeker bewuster trainen en met onze sport bezig te zijn, En….een fijne hobby mag wat kosten toch?

In conclusie heeft AI het wegwielrennen getransformeerd van een sport die steunt op intuïtie en ervaring naar een wetenschappelijk onderbouwde discipline. De integratie van op maat gemaakte trainingsschema’s, wearables, data-analyse en aangepaste fietsgeometrie heeft wielrenners een ongekend niveau van precisie en efficiëntie gebracht. Als we naar de toekomst kijken, belooft de voortdurende evolutie van AI in het wielrennen spannende mogelijkheden voor zowel professionele renners als voor ons, de enthousiaste liefhebbers.

Waarom niet een voedingsdeskundige toevoegen aan je fietsgroep, een extra gadget op je stuur en pols installeren, een slimme helm aanschaffen, een professionele bikefit regelen en jezelf trakteren op een paar extra abonnementen voor die slimme apps? Met deze power-upgrades moet het zeker lukken om dit jaar in de Ronde van Noordeloos de “superrrrpremie” te veroveren of in een van de andere races flinke prijzen binnen te slepen. Boost je fietservaring en laat die successen maar komen! 🚴✨

Dat brengt mij bij de kalender voor de zomercompetitie voor 2024.  Het belooft weer een mooi seizoen te worden, en met de toevoeging van de ronde van Giessen hebben we een mooie lijst aan evenementen waaraan je kunt deelnemen.

Kalender 2024
De start van het seizoen is in Lexmond waar gelukkig weer een startgelegenheid is voor de regiorecreanten met startklasse licentie. Onderstaande het overzicht van de wedstrijden voor dit seizoen:

20 april               Ronde van Lexmond
20 mei                 Hardinxveld (2e pinksterdag)
25 mei                 Omloop van de Biesbosch (ook funklasse)
08 juni                Ronde van Groot-Ammers (ook funklasse)
29 juni                Rond Om De Graaf (Molenaarsgraaf) (ook funklasse)
06 juli                 Ronde van Giessenburg (ook funklasse)
05 augustus       Ronde van Noordeloos (ook funklasse)
n.n.b.                   Tijdrit Jan van der Meijden Groot Ammers (vrijdagavond)
14 september     Wielerronde van Giessen (17u)

Deelname zonder transponder is mogelijk doch renner komt dan niet in uitslag. Huur transponder via KNWU jurywagen.

Klassement zomercompetitie

We hebben discussie gevoerd hoe onze regiowedstrijden meer kleur te geven. Jan van Arckel houdt in 2024 wederom op onze website een regio klassement bij.
De voorwaarden voor het klassement zijn:

  • Uitsluitend inwoners uit Alblasserwaard, vijf-Heerenlanden, Land van Altena en/of leden van Jan van Arckel met maximaal een startlicentie; Renners buiten deze regio met startlicentie zijn uiteraard welkom doch doen niet mee in ons regio klassement;
  • Klassement per wedstrijd wordt opgemaakt op basis uitslag KNWU;
  • We kennen twee afval wedstrijden over het seizoen. na de vierde wedstrijd zullen we een eerste schrapresultaat verwerken, en na acht wedstrijden de tweede (dit jaar laten we de twee slechtste resultaten van het geheel vervallen;
  • de laatste wedstrijd in Giessen telt nooit mee als schrapwedstrijd;
  • Puntentelling per wedstrijd 25 23 21 19 17 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 en overige 5 punten;
  • Na de wielerronde van Giessen wordt direct het eindklassement opgemaakt en volgt de huldiging van de beste drie renners.

Regionale startlicentie wedstrijden

De wedstrijden worden gereden in de zogenaamde startlicentie klasse. Als Jan van Arckel gaan we uit van voor-inschrijving op de website van de KNWU en via iDeal betaling met automatische goedkeuring renner. Ingeval van vroegtijdige afmelding tot 120 uur vóór de wedstrijd wordt inschrijfgeld teruggestort op rekening renner.

Iedereen die lid is van KNWU (direct of via club) kan een startlicentie aanvragen Deze renners kunnen ook (incidenteel) kiezen om via hun KNWU-account met (dag) startlicentie in te schrijven en betalen inclusief extra verzekeringspremie Leden van Jan van Arckel ontvangen korting (onder voorbehoud: o.b.v. terugstorting deel inschrijfgeld na deelname).  zie ook: alles-over-de-startlicentie

Bijschrijven is uitsluitend voor renners met startlicentie mogelijk

Fun-klasse wedstrijden
[bij sommige ronden is er ook startgelegenheid voor renners uit de regio zonder licentie of transponder.  dit is de zogenaamde fun-klasse]

Uitsluitend renners uit onze regio zonder transponderregistratie mogen hieraan deelnemen. Renners met transponder registratie starten automatisch in startlicentie klasse. Er worden geen premies gereden en uitslag vindt visueel plaats. 

Iedereen kan (eenmalig) een KNWU-account aanmaken om zich met (dag) startlicentie in te schrijven en is inclusief verplichte (dag)verzekering. check op wedstrijdkalender of er startgelegenheid is voor de funklasse bij de betreffende wedstrijd. 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden