Wintercompetitie Arkel 03-02-2024 Verslag

Wintercompetitie Arkel 03-02-2024 Verslag

De wintercompetitie zit er op!

Zaterdag 3 februari werd de finale gereden van de Wintercompetitie seizoen 2023/2024 op het MTB parcours van Jan van Arckel in Arkel. De finale in Arkel is voor de meeste deelnemers altijd wat lastiger dan de overige wedstrijden. De specifieke MTB hindernissen vereisen de nodige behendigheid die niet iedere recreant gegeven is. Ook de keuze voor het profiel van de banden en de juiste hoeveelheid lucht kan een belangrijke rol spelen.

De organisatie had op het schitterende terrein een gevarieerd parcours uitgezet waar alle facetten van het mountainbiken aan de orde kwamen.

Een regenbuitje in de ochtend maakte het parcours op sommige delen extra glibberig. Op de bochtige slingerpaden tussen de bomen was het een kwestie van overeind blijven. Al met al een mooi gevarieerd parcours waarop iedereen zich naar hartenlust kon uitleven.

Als extra mochten de winnaars bij de A-klasse en de Dames zich een jaar lang Kampioen van de Alblasserwaard noemen.

A-klasse (Licentiehouders – 23 deelnemers)

Bij de A-klasse maakte Ruben Nederveen meteen duidelijk wie de sterkste was. Vanaf de eerste startrij nam hij afscheid van de rest en reed resoluut naar de overwinning. Hij ging naar huis met de dagprijs, het klassement en de wisselbeker als Kampioen van de Alblasserwaard. Begonnen met vier tweede plaatsen, eindigde hij de competitie met drie overwinningen. De Brabanders Mika Bouman en Luuk Viveen bleven het dichtst in de buurt als tweede en derde. Leerdammer Nick Klijn had zich de hele competitie nog niet laten zien, maar werkte zich vanuit de achterhoede nog naar de vierde plaats. Ook Jens van den Dool was weer eens van de partij en eindigde als vijfde.

Uitslag A-klasse: 1. Ruben Nederveen (Hardinxveld-Giessendam) 2. Mika Bouman (Rijswijk)  3.Luuk Viveen (Woudrichem)

Eindklassement A:klasse: 1. Ruben Nederveen 2. Mika Bouman (Rijswijk) 3. Luuk Viveen (Woudrichem)

B-klasse (Recreanten -45 jr – 32 deelnemers)

Na wat tegenslag in de beginfase was het parcours voor Bart van Noorloos geen probleem. Hij reed onbedreigd met ruime voorsprong naar zijn vijfde overwinning. De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door de taaie Wouter de Bruin die vanuit de zesde positie elke ronde een plaatsje naar voren schoof. Matthias Hoogendoorn werd in de laatste ronde voorbij gereden en eindigde als derde voor Thijs Buijs, Gijsbert de Ruijter en Nijs den Besten die niet de juiste bandenkeuze had gemaakt.

Uitslag B-klasse: 1. Bart van Noorloos (Werkendam) 2. Wouter de Bruin (Giessenburg)  3. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers)

Eindklassement B-klasse: 1. Bart van Noorloos  2. Gijsbert de Ruijter 3. Nijs den Besten (Molenaarsgraaf)

B-Masters (Recreanten +45 jr – 47 deelnemers)

Er kan er altijd maar één de beste zijn en dat was in deze klasse duidelijk. Bert Pesselse voelde zich als een vis in het water en kon op dit parcours profiteren van 48 jaar ervaring als motocrosser en mountainbiker. Met speels gemak laveerde hij over de uitdagende hindernissen en bleef de concurrentie ruim voor. Met drie tweede plaatsen en vier overwinningen werd hij eindwinnaar en was ook de beste in de categorie 55 plus. Pieter Wonink werkte zich naar de tweede plaats voor de verrassende Michel van Roon. Ron Timmer moest het in de sprint om de vierde plaats afleggen tegen John Mostert.

Uitslag B-Masters: 1. Bert Pesselse (Giessenburg) 2. Pieter Wonink (Hoornaar) 3. Michel van Roon (Heinenoord)

Eindklassement B-Masters: 1. Bert Pesselse 2. Pieter Wonink 3. Ron Timmer

C-klasse (Dames 12 deelnemers)

Het jonge talent Isis Versluis verscheen pas voor de tweede keer in de competitie en gaf meteen haar visitekaartje af. Ze reed naar een mooie overwinning en mocht ook de wisselbeker als Kampioen van de Alblasserwaard in ontvangst nemen. Dieke van Wilgen handhaafde zich als tweede en werd winnaar van het eindklassement. Imke van Houwelingen was al kampioen in de D-categorie en mocht eenmalig deelnemen bij de dames. Op 13-jarige leeftijd wist ze naar een knappe derde plaats te rijden. Volgens het reglement komt ze niet in aanmerking voor de dagprijs, maar ze weet nu dat ze met vertrouwen kan uitzien naar volgende jaar.

Uitslag C-Dames: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Maam de Ridder (Zutphen)   

Eindklassement C-Dames: 1. Dieke van Wilgen 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Maam de Ridder

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 13 deelnemers)

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Andreas van de Streek (Goudriaan) 2. Stan Zeelenberg (’s-Gravendeel) 3. Xavier van Geldrop (Rotterdam)

Eindklassement D-klasse Jongens: 1. Andreas van de Streek 2. Xavier van Geldrop 3. Erik Bikker (Rotterdam).

Uitslag D-klasse Meisjes: 1. Pop de Ridder (Zutphen) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk)  3. Annerie van der Sluijs (Werkendam)

Eindklassement D-klasse Meisjes: 1. Imke van Houwelingen (Hardinxveld-Giessendam) 2. Rosalie van Bruggen 3. Annerie van der Sluijs.

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 22 deelnemers)

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Max van Kolfschoten (Giessenburg) 2. Myliam Kapel (Rijswijk) 3. Levi van der Kaa (Kaatsheuvel)

Eindklassement E-klasse Jongens: 1. Myliam Kapel 2. Max van Kolfschoten 3. Levi van der Kaa

Uitslag E-klasse Meisjes: 1. Mila Prins (Hank) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Winke van de Streek (Goudriaan)

Eindklassement E-klasse meisjes: 1. Mila Prins 2. Nikita Verhoeven 3. Winke van der Streek

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 16 deelnemers)

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Jelle van der Leer (Dongen) 2. Zeb Mesker (Meerkerk) 3. Jitse Flach (Dordrecht)

Eindklassement F-klasse Jongens: 1. Jeftha Schild (Hardinxveld-Giessendam) 2. Zeb Mesker 3. Sven Mastenbroek (Rijswijk)

Uitslag F-klasse Meisjes: 1. Zoë van Waardenburg (Rhoon) 2. Anouk Elgersma (Waspik) 3. Julia van der Wouden (Rotterdam)

Eindklassement F-klasse Meisjes: 1. Zoë van Waardenburg 2. Julia van der Wouden 3. Saar van Doesburg (Giessenburg)

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 21 deelnemers) 

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Tim Chau (Breda) 2. Hugo van Wijngaarden (Giessenburg) 3. Job Verloop (Nieuw-Lekkerland)

Eindklassement G-klasse Jongens: 1. Huygo van Wijngaarden 2. Tim Chau 3. Job Verloop

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Anna Knip (Alblasserdam) 2. Eva Flach (Dordrecht) 3. Anniek van der Leer (Dongen)

Eindklassement G-klasse Meisjes: 1. Anna Knip 2. Eva Flach 3. Bregje van Doesburg (Giessenburg).

In de competitie van afgelopen seizoen zijn in de verschillende categorieën totaal ruim 400 individuele deelnemers ingeschreven. Een ongekend succes als we dit vergelijken met regionale wegwedstrijden in het zomerseizoen. Als RC Jan van Arckel zijn we trots op dit evenement en kijken met verlangen uit naar editie 2024/2025. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

>>Uitslagen en klassementen

>> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden