NK Veldrijden Jeugd

NK Veldrijden Jeugd

Zaterdag 27 januari vond het Van der Valk Hotel Emmen NK veldrijden plaats voor de Jeugd.

Op een mooi parcours met lange modderstroken, zand, klimwerk en vooral veel loopwerk heeft Hugo van Wijngaarden in categorie 1 een keurige 17e plek weten te behalen. Na bij de start een aantal plekken te hebben gewonnen heeft hij keurig z’n plek kunnen behouden.

In categorie 3 had Zoë van Waardenburg een goede start, maar in de  modder verloor ze veel met lopen. De modder maakte het loodzwaar en dat begon veel concurrentes op te breken. Op weg naar de 8e plek, werd ze voortijdig geklasseerd. Balen, maar een 9e plaats voor een eerste seizoen is lang niet slecht. 

Na op de een na achterste rij te moeten starten in een deelnemersveld van 54 renners heeft Willem van Wijngaarden in categorie 5 na een redelijke start in het gedrang z’n benen laten spreken!  Een voor een rolde hij ze op, met veel loopwerk, technische elementen en klimmen was hij in z’n sas. Met een uitstekende 15e plaats als eindresultaat.

In categorie 6 de beurt aan kleppers Max van Kolfscjoten en Niek Wolthuis.

Max moest op de 4e rij starten (plek 27) en is 15e gefinisht. Z’n rug speelde wel op, maar gelukkig vol gehouden. Niek is 9e geworden, had een goede start en kon zich daarna handhaven bij de top 10, de loopstroken waren erg zwaar maar hij is blij met het resultaat.

Zoë vanWaardenburg

Max van Kolfschoten

Niek Wolthuis

Willem van Wijngaarden

Hugo van Wijngaarden

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden