Wintercompetitie Slingelandse Plassen 20-01-2024 Verslag

Wintercompetitie Slingelandse Plassen 20-01-2024 Verslag

Na een lange reeks van wedstrijden met regen en modder konden we eindelijk genieten van winterse omstandigheden die echt bij de wintercompetitie passen. Het besneeuwde landschap bij de Slingelandse Plassen bood een schitterend decor. Het parcours was goed begaanbaar. Op de rechte stukken kon op de bevroren ondergrond flink snelheid worden gemaakt. In de bochten was de nodige voorzichtigheid geboden. Voor je het wist lag je onderuit, maar er waren over het geheel betrekkelijk weinig valpartijen.

Het comité had er weer veel werk van gemaakt. Het vaste mtb parcours werd volledig benut. De senioren hadden ook deze keer weer te maken met de passage door een droge sloot en dit jaar was voor het eerst een hoge berg opgenomen aan de noordzijde van het parcours.

Het publiek kon op het veld bij de finishlijn een groot scherm bekijken waarop de wedstrijd via een drone live was te volgen. Met de horeca tent om de hoek, was alles perfect geregeld.

A-klasse (Licentiehouders – 28 deelnemers)

Klassementsleider Ruben Nederveen moest na de start nog even rekening houden met Mika Bouman,  Luuk Viveen en Jonas Houweling, maar kon zich al snel op kop zetten en de wedstrijd op eigen tempo afmaken. Luuk Viveen had een goede dag en reed naar een mooie tweede plaats. Tim van Lopik kwam ook op stoom en werd verrassend derde vóór Mika Bouman en Joas Houweling.  

Uitslag A-klasse: 1. Ruben Nederveen (Hardinxveld-Giessendam) 2. Luuk Viveen (Woudrichem) 3. Tim van Lopik (Gorinchem)

Klassement A:klasse: 1. Ruben Nederveen 2. Mika Bouman (Rijswijk) 3. Luuk Viveen (Woudrichem)

B-klasse (Recreanten -45 jr – 40deelnemers)

Bas van Noorloos heeft na zijn off-day in Hoornaar de draad weer opgepakt en reed van start tot finish aan de leiding. Nijs den Besten leek in eerste instantie de meeste tegenstand te bieden, maar moest genoegen nemen met de vierde plaats. Gijsbert de Ruijter had het beste voor het laatst bewaard en reed voor de derde achtereenvolgende keer naar de tweede plaats ten koste van de verrassende Marnix van Steensel. Wouter de Bruin kwam ronde na ronde als vijfde door.

Uitslag B-klasse: 1. Bart van Noorloos (Werkendam) 2. Gijsbert de Ruijter (Sliedrecht) 3. Marnix van Steensel (Dordrecht)

Klassement B-klasse: 1. Bart van Noorloos  2. Gijsbert de Ruijter 3. Nijs den Besten (Molenaarsgraaf)

B-Masters (Recreanten +45 jr – 61 deelnemers)

De veteranen maakten er weer een spannende wedstrijd van. Bert Pesselse, Ron Timmer en Michel van Roon weken vooraan geen millimeter van elkaars wiel met Pieter Wonink na een ongelukkige start continu in de achtervolging. Ron Timmer was al een paar keer derde geworden, maar was steeds kansloos voor de winst. Als je dan zo goed met de kopgroep meerijdt, komt er altijd wat extra adrenaline naar boven. Juist voldoende om deze keer een naar een mooie overwinning te rijden. Bert Pesselse blijft met zijn tweede plaats leider in het klassement. Pieter Wonink bleef stug achtervolgen en werd in extremis nog beloond met de derde plaats.

Uitslag B-Masters: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2.  Bert Pesselse (Giessenburg) 2. Pieter Wonink (Hoornaar)

Klassement B-Masters: 1. Bert Pesselse 2. Pieter Wonink 3. Ron Timmer

C-klasse (Dames 10 deelnemers)

Bij de dames zagen we drie gegadigden voor de overwinning. Dieke van Wilgen, Noa Stolk en Riikka Vreeswijk-Kelja bleven lang bij elkaar, maar uiteindelijk reed Van Wilgen naar haar vierde winst op rij. Riikka Vreeswijk-Kelja voelde zich wel thuis in de sneeuw en eindigde als tweede vóór Noa Stolk.

Uitslag C-Dames: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem) 3. Noa Stolk (Nieuwendijk)

Klassement C-Dames: 1. Dieke van Wilgen 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Joyce Slob (Giessenburg)

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 11 deelnemers)

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Stan Zeelenberg (’s-Gravendeel) 2. Andreas van de Streek (Goudriaan) 3. Erik Bikker (Rotterdam)

Uitslag D-klasse Meisjes: 1. Imke van Houwelingen (Hardinxveld-Giessendam) 2. Annerie van der Sluijs (Werkendam) 3. Milou van Oord (Hank)

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 19 deelnemers)

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Myliam Kapel (Rijswijk) 2. Levi van der Kaa (Kaatsheuvel) 3. Max van Kolfschoten (Giessenburg)

Uitslag E-klasse Meisjes: 1. Mila Prins (Hank) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Winke van de Streek (Goudriaan)

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 21 deelnemers)

Uitslag F-klasse Jongens: 1.  Jeftha Schild (Hardinxveld-Giessendam) 2. Zeb Mesker (Meerkerk) 3. Brett Warner (Papendrecht)  

Uislag F-klasse Meisjes: 1. Zoë van Waardenburg (Rhoon) 2. Julia van der Wouden (Rotterdam) 3. Anouk Elgersma (Waspik)

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 20 deelnemers) 

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Tim Chau (Breda) 2. Hugo van Wijngaarden (Giessenburg) 3. Job Verloop (Nieuw-Lekkerland)

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Anna Knip (Alblasserdam) 2. Eva Flach (Dordrecht) 3. Bregje van Doesburg (Giessenburg).  

> uitslagen en klassement

>> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden