Kool en Jakobsen naar wereldtop!?

Kool en Jakobsen naar wereldtop!?

Charlotte Kool en Fabio Jakobsen, beide lid van Jan van Arckel, rijden dit jaar voor Team DSM-Firmenich-PostNL met als doel: de beste sprinter van de wereld worden.

Samen zijn ze op trainingskamp in het Spaanse Calpe als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen.

Jakobsen is nieuw bij de ploeg en begint aan een frisse start en een nieuw sprintproject.

Kool reed al voor DSM, boekte vorig seizoen elf sprintzeges en verlengde haar contract: “Ik heb afgelopen jaar wel bewezen dat ik erg rap ben. Ik hoop dat we eind van het jaar kunnen spreken van de beste sprinter van de wereld.”

Collega Jakobsen ziet het nieuwe seizoen bij DSM-Firmenich-PostNL helemaal zitten: “Deze ploeg heeft in het verleden heel succesvolle sprints gereden, met Marcel Kittel en ook met John Degenkolb, die nog steeds voor de ploeg rijdt. En met Roy Curvers, die tegenwoordig als coach in de auto zit.”

Jakobsen rijdt dit jaar de Giro en de Tour. Een zware uitdaging, maar “daar word je sterk van en het is bovendien een jongensdroom.”  

Denkt Jakobsen dat hij de beste ter wereld kan worden? “Zeker. Deze benen zitten er al 27 jaar onder en die vertrouw ik.”

Charlotte Kool denkt daar net zo over. Ze ziet Jakobsen nu al als de beste mannelijke sprinter. Voor haar zelf wordt de uitdaging de internationale topsprintsters te verslaan. Aan haar inzet en enthousiasme zal het niet liggen.

Heel bijzonder om als wielerclub Jan van Arckel zulke kanjers op je ledenlijst te hebben! We kunnen niet wachten op de start van het seizoen.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden