Wintercompetitie Nieuwpoort 25-11-2023 Verslag

Wintercompetitie Nieuwpoort 25-11-2023 Verslag

Het was vorige week best even spannend of de Wallencross in Nieuwpoort wel door kon gaan.

Door de vele regen was het water van de Lek een dag voor de wedstrijd zo hoog opgestuwd dat een groot gedeelte van het parcours onder water stond. Stichting Sportevenementen Nieuwpoort-Langerak was niet voor één gat te vangen en men wist toch nog een zeer selectief parcours uit te zetten. Deze keer niet met de spectaculaire strandpassage met opkomend water, maar wel de uitdagende wallen en een smalle gladde kaai met aan weerszijde water tot aan de randen. De passage van het dalletje was dit jaar een welkome attractie voor het publiek. Vanaf de wal doken de renners in een modderpoel waar het geringste stuurfoutje afgestraft werd met een modderballet. Het uitrijden van het dalletje op een spekgladde beklimming ging ook niet voor iedereen even soepel. Ondanks de voorspelling van een droge dag met zon had buienradar toch een paar stevige lokale buien in petto, die het vooral voor de jeugd extra zwaar maakten. Ondanks de bijzondere omstandigheden spraken de deelnemers na afloop over een fantastische wedstrijd.

A-klasse (Licentiehouders – 28 deelnemers)

In de gele leiderstrui reed Mika Bouman een puike wedstrijd. Vanaf de eerste ronde nam hij de leiding en reed beheerst met voorsprong naar zijn tweede overwinning. Ruben Nederveen rijdt een zeer regelmatig klassement, maar komt elke keer niet verder dan de tweede plaats. Thijs Wemmers gaf als nieuwkomer in de competitie meteen zijn visitekaartje af en eindigde keurig als derde.

Uitslag A-klasse: 1. Mika Bouman (Rijswijk) 2. Ruben Nederveen (Hardinxveld-Giessendam) 3. Thijs Wemmers (Bleskensgraaf)

B-klasse (Recreanten -45 jr – 45deelnemers)

Het wordt een eentonig verhaal, maar Bart van Noorloos reed voor de derde keer achtereen naar de overwinning. Een stimulans voor de concurrentie om er de volgende keer nog een schepje bovenop te doen. Nijs den Besten en de opkomende Gijsbert de Ruijter zijn best bereid de spanning erin te houden en de uitdaging aan te gaan.

Uitslag B-klasse: 1. Bart van Noorloos (Werkendam) 2. Gijsbert de Ruijter (Sliedrecht) 3. Nijs den Besten (Molenaarsgraaf)

B-Masters (Recreanten +45 jr – 62 deelnemers)

Hou ouwer, hoe beter! Bert Pesselse mocht er vorige week weer een jaartje bijtellen, maar hij lijkt steeds beter te worden. Misschien enigszins geholpen door pech van Rien van der Dussen en Ron Timmer, maar daar was zijn derde overwinning op rij niet minder om. Pieter Wonink consolideerde zijn tweede plaats in het klassement en Henk Tukker mocht voor het eerst als derde op het podium plaats nemen.

Uitslag B-Masters: 1. Bert Pesselse (Giessenburg) 2. Pieter Wonink (Hoornaar) 3. Henk Tukker (Alblasserdam)

C-klasse (Dames 15 deelnemers)

Ook de dames zijn niet bang om vuil te worden en waren met 15 deelnemers goed vertegenwoordigd. Dieke van Wilgen had weinig concurrentie te duchten en reed naar de winst. Elisa van kerkvoorde reed naar een mooie tweede plaats en wist Riikka Vreeswijk-Kelja ruim voor te blijven.

Uitslag C-Dames: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem)

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 13 deelnemers)

Mooie thuisoverwinningen namens Jan van Arckel voor Andreas van de Streek en Imke van Houwelingen.

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Andreas van de Streek (Goudriaan) 2. Xavier van Geldrop (Rotterdam) 3. Erik Bikker (Rotterdam)

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 18 deelnemers)

Max van Kolfschoten en Niek Wolthuis rijden in de nationale competitie. Bij aanwezigheid in de wintercompetitie laten ze zich goed van voren zien.

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Max van Kolfschoten (Giessenburg) 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Mila Prins (Hank)

Uitslag E-klasse Meisjes: 1. Mila Prins (Hank) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Agnes Koorevaar (Ottoland).

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 20 deelnemers)

De jongens in de F-klasse zorgden voor een spannende wedstrijd met elke ronde een andere koploper. Zeb Mesker liet zich niet gek maken en mocht boven op het podium plaats nemen.

Bij de meisjes was Zoë van Waarden duidelijk de sterkste met Saar van Doesburg als mooie tweede.

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Zeb Mesker (Meerkerk) 2. Jitse Flach (Dordrecht) 3. Jeftha Schild (Hardinxveld-Giessendam)

Uitslag F-klasse Meisjes: Zoë van Waardenburg (Rhoon) 2. Saar van Doesburg (Giessenburg) 3. Evi Weeber (‘s-Gravenzande)

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 21 deelnemers)

De jongste deelnemers kregen het zwaar te verduren in een forse regenbui. Ze reden vrolijk door en je hoorde ze niet klagen. Hugo van Wijngaarden kwam als winnaar uit de bus na een sportieve strijd met Lars Mastenbroek. Bij de meisjes reed Anna Knip naar een knappe winst.

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Hugo van Wijngaarden (Giessenburg) 2. Lars Mastenbroek (Rijswijk) 3. Tim Chau (Breda)

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Anna Knip (Alblasserdam) 2. Anniek van der Leer (Dongen) 3. Eva Flach (Dordrecht).

> uitslagen en klassement

> foto’s

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden