Wintercompetitie Giessenburg – Verslag

Wintercompetitie Giessenburg – Verslag

Na de afgelasting van de wedstrijd in Noordeloos wegens de vele regen was iedereen blij dat de wintercompetitie eindelijk op 11-11-2023 in Giessenburg echt van start kon gaan. De regen was in de afgelopen week niet minder geworden, maar zaterdag mochten we genieten van een nagenoeg droge dag met af en toe zelfs een zonnestraal.

De Oranjebrigade had zich weer goed voorbereid. In het park langs de Kerkweg was rondom een grote tent een uitgebreide route uitgezet, deels gebruikmakend van het vaste MTB parcours. De bestaande paden bleven redelijk goed begaanbaar, maar enkele grasstroken veranderden gaandeweg in glibberige modderbanen.

A-klasse (Licentiehouders – 37 deelnemers)

Ruben Nederveen nam al snel de leiding en leek zonder problemen naar de overwinning te rijden. De winst ligt echter pas op de streep, en dat bleek ook nu weer het geval. Nederveen raakte in de laatste ronde een paaltje en ging onderuit. Dat gaf Mika Bouman de kans weer bij te komen en was het wachten op een eindsprint. Ook dat ging niet door want Nederveen maakte nog een keer een schuiver. Zo reed Mika Bouman naar de overwinning en is voorlopig leider in het klassement. Ruben Nederveen eindigde nog als tweede vóór Wim de Bruin. Jesse Bikker bereikte in een felle eindsprint de vierde plaats.   

Uitslag A-klasse: 1. Mika Bouman (Rijswijk) 2. Ruben Nederveen (Hardinxveld-Giessendam) 3. Wim de Bruin (Hardinxveld) 4. Jesse Bikker (Hoogblokland) 5. Evan Terlouw (Hoogblokland).

B-klasse (Recreanten – 73 deelnemers)

Voor Bart van Noorloos was het feest van start tot finish. In een strak tempo reed hij onbedreigd naar de overwinning. Wouter de Bruin en Stephan Weiland volgden op enige afstand als tweede en derde. Nijs den Besten eindigde als vijfde en neemt de leiding in het klassement.

Uitslag B-klasse: 1. Bart van Noorloos (Werkendam) 2. Wouter de Bruin (Giessenburg) 3. Stephan Weiland (Ameide) 4. Lars Verhulsdonk (Arkel) 5. Nijs den Besten (Molenaarsgraaf).

B-Masters (Recreanten 45+ – 87 deelnemers)

Deze grootste groep maakte er een mooie wedstrijd van. De oude krijgers Ron Timmer, Bert Pesselse, Rien van der Dussen en Pieter Wonink meldden zich voor de overwinning. Bert Pesselse bleek op zijn thuisparcours de beste papieren te hebben en reed met voorsprong naar de winst en tevens naar de leiding in het klassement.

Uitslag B-Masrters: 1. Bert Pesselse (Giessenburg) 2. Rien van der Dussen (Arkel) 3. Ron Timmer (Schelluinen) 4. Pieter Wonink 5. Michel van Roon (Heinenoord).

C-klasse (Dames – 16 deelnemers)

Isis Versluis stapt in deze competitie over van de jeugd naar de senioren. Ze gaf meteen haar visitekaartje af en reed lange tijd aan de leiding. De overwinning ging uiteindelijk naar de ex-triathlete Riikka Vreeswijk-Kelja, nadat Isis in de laatste ronde problemen kreeg met haar ketting en lopend verder moest.

Uitslag C-klasse: 1. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem) 2. Isis Versluis (Meerkerk) 3. Noa Stolk (Nieuwendijk).

D-klasse (Jeugd 13/14 jaar – 16 deelnemers)

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Stan Zeelenberg (’s-Gravendeel) 2. Erik Bikker (Rotterdam) 3. Andreas van de Streek (Goudriaan).

Uitslag D-klasse Meisjes: 1. Imke van Houwelingen (Hardinxveld-Giessendam) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Milou van Oord (Hank).

E-klasse (Jeugd 11/12 jaar – 24 deelnemers)

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Max van Kolfschoten (Giessenburg) 2. Myliam Kapel (Rijswijk) 3. Niek Wolthuis (Hank).

Uitslag E-klasse Meisjes: 1. Mila Prins (Hank) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Eva Slee (Schiedam)

F-klasse (Jeugd 9/10 jaar – 26 deelnemers)

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Zeb Mesker (Meerkerk) 2. Jeftha Schild (Hardinxveld-Giessendam) 3. Jitse Flach (Dordrecht)

Uitslag F-klasse Meisjes: 1. Zoë van Waardenburg (Rhoon) 2. Anouk Elgersma (Waspik) 3. Julia van der Wouden (Rotterdam)

G-klasse (Jeugd 6/8 jaar – 27 deelnemers)

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Hugo van Wijngaarden (Giessenburg) 2. Tim Chau (Breda) 3. Lars Mastenbroek (Rijswijk).

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Anna Knip(Alblasserdam) 2. Eva Flach (Dordrecht) 3. Anniek van der Leer (Dongen).

 >> uitslagen en klassement

 >> foto’s

Geen evenementen gevonden!
Meer laden