Nederlands Club Kampioenschap Ploegentijdrit | Dronten

Nederlands Club Kampioenschap Ploegentijdrit | Dronten

Zondag 1 oktober werd in Dronten het Nederlands Club Kampioenschap ploegentijdrit gereden. Jan van Arckel stond zoals gebruikelijk met 4 teams aan de start! 

 

Jeugd
De jeugdcategorie, met Rik, Bauke en Lize beet bij hun debuut het spits af. Ondanks dat ze met 3 renners startten, zetten ze, met een gemiddelde snelheid van 33,5 km per uur, een 29e tijd neer over 19,3 kilometer.

 

Junioren
Vervolgens was het de beurt aan het juniorenteam met de renners Jost, Thijs, Evan, Daan en Sem. Zij waren er op gebrand om hun tijd en klassering van vorig jaar te verbeteren. Na een vloeiende start reden de jongens de winderige polder in voor hun tijdrit van 43,1 kilometer.
Er werd goed samengewerkt en de snelheden logen er niet om.

Na verloop van tijd moest Daan en daarna Sem de andere renners laten gaan, waarna Thijs, Jost en Evan naar de finish vlogen.
Met een gemiddelde van 48,3 km per uur zette het team een tijd neer van 53 minuten en 32 seconden. Helaas was het niet genoeg voor het podium. De junioren moesten, ondanks hun grote toewijding, genoegen nemen met een 7e plaats.

 

Elite dames
Iets voor twee uur smiddags was het de beurt aan de elite-dames. Net als bij de junioren mochten de vrouwen starten in ploegen van vijf.
Namens JvA hdden we een sterke groep bij ons met Marjolein van ’t Geloof, Charlotte Kool, Yonna van Dam, Mylene de Zoete en Jeanne Korevaar. Wetend dat met deze groep een podiumplek haalbaar was, vlogen de dames er hard in!

Met korte aflossingen konden de explosieve meiden een heel goed tempo houden, en na vijftien kilometer tegenwind stond de teller ruim boven de 43 gemiddeld! De ploeg NWVG mocht als winnaar van vorig jaar direct na ons vertrekken, maar zijn ondanks de lange rechte polderwegen nooit in de spiegels gekomen. Jammergenoeg merkten we dat de ploeg voor ons, WV de Amstel, ook niet in het zicht kwam.

Het team met onder andere Nederlands kampioene Rianne Markus liep gestaag uit en kwam ondanks dat ze een lekke band hadden nooit in ons beeld. Ook toen we na het keerpunt met de wind in de rug het grote mes erop zette, kwamen we niet dichterbij. Langs de oevers van het IJsselmeer en daarna over de Ketelmeerdijk liep onze achterstand op naar een kleine halve minuut, ondanks dat het gemiddelde op dat moment was opgelopen naar 48 kilometer per uur!

In het laatste gedeelte waarin we tegen de wind terug naar Dronten moesten bleef het verschil ongewijzigd. Uiteindelijk finistten we met 22 seconden achterstand en een kleine 47 kilometer per uur gemiddeld op een tweede plaats. Een klein beetje zuur als je vol ambitie erheen gaat, maar terugkijkend was het de snelste ploegentijdrit van de JvA damesploeg ooit en hebben de meiden nergens een steekje laten vallen.
Dit was het hoogsthaalbare op dit moment.

 

Elite / Beloften
Als laatste verschenen om 16:08 de elite / belofterenners om te strijden voor de titel. Deze tijdrit was langer dan voorgaande jaren en bedroeg 51,4 kilometer. Dit is wel de klassieke afstand van het NCK zoals hij vroeger ook gereden werd. Na een derde plaats in 2021 en een tweede plaats in 2022 waren de verwachtingen hoog. Na een goede voorbereiding gingen Jens en Kelvin van den Dool, Delano Swenne, Noël Luijten, Bram van Herk en Fabio Jakobsen goed van start.

Met het aantrekken van de wind was het een uitdaging in de vlakke polder en de winderige dijk, maar de mannen leverden een goede prestatie. Het was dit keer echter niet voldoende om op het podium terecht te komen. Met een gemiddelde van 51,8 kilometer per uur finishten de mannen onder het uur op 59 minuten en 31 seconden. Dit was goed voor een 5e plek, slechts 48 seconden achter op de winnaars.
Slechts 5 teams kwamen op een tijd binnen het uur ! Dus een bijzonder knappe prestatie van onze ploeg.

In het Algemeen Club klassement eindigde Jan van Arckel, net als in 2022, in het eindklassement op een knappe 2e plaats.

Geheel volgens de traditie werd er na afloop met alle Jan van Arckel ploegen ergens gegeten. Dit maal was dit een geweldige verassing: we mochten aanschuiven in de Van der Valk Houten voor een luxe diner. Met ruim veertig Jan van Arckel-renners en -begeleiders hebben we genoten van de traktatie van de sponsor, om een sportief en gezellig weekend mooi af te sluiten!

Alle teams, begeleiders, helpers, supporters en natuurlijk onze fantastische sponsor: Bedankt !

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden