MTB Ambi groep met 4 podiumplekken succesvol!!

Afgelopen zaterdag was het NK jeugd mountainbike in Hapert.

Op een mooi uitdagend parcours in het Brabantse land waar flinke rockgardens en pittige uphill trails onderdeel zijn van een uitdagend parcours was de Jan van Arckel AMBI groep  met 16 mountainbikers goed vertegenwoordigd.

Al op vrijdag zijn we er geweest om de verkenning te doen en de moeilijkste trails te testen. De organiserende vereniging ‘Het snelle  wiel’  had er echt een mooi NK parcours uitgezet.

En dan is het zaterdag. Om 8 uur al inrijden voor de eerste 4 categorieën.  En al heel vroeg, om 9 uur, was de start voor de jongste categorie.  Anna Knip, 8 jaar,  mocht als eerste geel-blauwe mountainbiker het veld in. Was ze vrijdagmiddag bij de test nog wat twijfelend over de steentjes gegaan nu in de wedstrijd reed ze er gewoon overheen. Klimmen bevalt haar ook goed en met een 6e plek mag ze zeker blij zijn. Top gedaan.

Gelijk daarna kwam Hugo van Wijngaarden aan de start. Op onze eigen training de start geoefend en als een raket was ie weg, helaas was de 2e bocht een beetje glad en met een kleine val zat hij in de top 10. Met een flinke eindspurt reed Hugo  onverschrokken door naar een 6e plek.

In categorie 2, de 9 en 10 jarigen, zat een echte topper: Sven Mastenbroek heet ie, 9 jaar uit Rijswijk, ook hij ging als een raket er vandoor en reed goed mee in de top 3. Niks geen last van vrees of lichamelijk ongemak  reed hij knap naar het podium. Hij mocht de eerste plak voor de club ophalen. Een mooie zilveren medaille was voor hem. En Ties Versluis ook 9 jaar, onze topper op de rocks reed heel netjes naar een 9e plek.

En ja hoor de 2e medaille voor de club kwam er aan. Bij de meisjes 10 jaar rijdt Zoë van Waardenburg. Komt uit een echte mountainbike familie en laat zien dat ze leert van haar broers. Zonder enige twijfel hield ze de 3e plek en vloog ze over de jumps, het podium kwam in zicht en met een een juichende vader en moeder haalde ze de bronzen medaille op.

In de 3e categorie zien we ook een geelblauwe renner over de keien gaan. Het is Zeb Mesker, 10 jaar en een echte jumper op z’n mtb. Helaas zat het hem niet mee. Een balk was de boosdoener, een lelijke splinter in z’n band en helaas lek gereden kon hij zo niet verder. Kop op hoor, komend seizoen weer volop kans.

Met de 4e categorie nog voor de pauze kwam Agnes Koorevaar, 12 jaar, aan de start. Als nieuwkomer bij de ambi groep een echte doorbijter. Dat blijkt ook nu in de wedstrijd, ze geeft niet op want op de moeilijke rock tracks trapt ze goed door. Met een 13e plek mag ze tevreden zijn in haar eerste wedstrijdjaar.

Bij de jongens een geelblauwe trein: Willem van Wijngaarden, Sem Knip en Jaylani van de Wiel.  Alle drie mee in de middengroep van hun wedstrijd. Met flinke kracht werd er over de stenen gereden en met snelheid over de jumps reden ze  naar een 17e plek voor Willem, Sem op de 18e en Jaylani op de 26e plek. Mooi gereden mannen.

In categorie 5 de volgende jongedame van onze geelblauwe brigade: Imke van Houwelingen, 13 jaar. Afgelopen week de test op een nieuwe fiets en blessurevrij nu op het NK, precies op tijd om haar skills te laten zien voor een mooie positie. En met een stevige start mee in de top 5 hield ze goed stand. Onderweg  af en toe even strekken om zo weer in de flow te komen. In bijna alle rondes kwam ze trappend boven op de zware rockgarden. Ze ging echt voor eigen prestatie en die overwon ze met een mooie 6e plek. Heel mooi na een seizoen met wat tegenvallers.

En met een heerlijk zonnetje kon de volgende geelblauwe trein zich melden bij de start. De jongens van categorie 5, de 12 jarigen, stonden in spanning op de eerste 2 startrijen. Zouden ze met elkaar de top 5 compleet kunnen maken? bij het inrijden werden de plannetjes gesmeed en dat was gelijk zichtbaar na het startschot.   Max van Kolfschoten, Myliam van Kapel en Niek Wolthuis reden echt slim en met een 3, 4 en 6e positie gingen ze ijzersterk naar de finish. Niks geen valpartij, niks geen materiaalpech. Alle drie in één rechte lijn naar de finish. Max mocht een bronzen plak omhoog houden op het podium, hij is superblij met zijn prestatie. En Myliam ook, jumpend op zijn specialised mtb reed hij bijna de stenen uit het parcours, wow! En Niek kon hem goed volgen, dit keer is geen pech en op pure kracht top gereden.

Dan is het de beurt aan Isis Versluis, 14 jaar en bezig aan haar laatste wedstrijd in de LJC en NK jeugd. Komend seizoen maakt ze de overstap naar de nieuwelingen. Maar eerst nog even de strijd in de categorie 6  met een heus sterk deelnemersveld. Een mooie start en net achter de leidster in de eerste ronde was er daarna een kleine misslag. Maar Isis kennende kwam dat in de volgende ronde weer goed. Opstomend naar de 2e positie gaf ze die niet meer af.  De nr 1 in de wedstrijd was uit zicht en Isis ging onbedreigd over de finish voor de zilveren medaille. Een echte prestatie waar ze trots op mag zijn. Met de 2 NK truien van eerdere seizoenen bewijst ze een topper te zijn en wensen we haar veel succes voor komend seizoen.

Onze laatste Jan van Arckel deelnemer mocht het NK afsluiten in zijn categorie.  Mountainbiker  Andreas van de Streek, 14 jaar,  reed vanaf de 2e startrij mee in een groep van 33 jongens waar het echt strijden is voor een plek. Ook hij kon fietsend en trappend de rockgarden boven komen, in de klimmetjes was het echt knokken om boven te komen. Met elke 2 rondes een verse bidon reed Andreas naar een mooie uitslag hoor, 17e positie gaf hij niet meer weg, top gereden.

Een super dag voor deze ambi-groep. Echte toppertjes die met een fijn begeleidingsteam een mooi NK hebben beleefd.

Alle mountainbikers, ouders, familie en begeleiders dank voor een bijzondere dag!