Dames in WCS Taviers (België)

Dames in WCS Taviers (België)

Zondag 24 september stond de laatste wedstrijd in de Women Cycling Series op de planning. Yonna van Dam, Hannah ten Boven, Nienke Wasmus, Eva Bijwaard, Tessa Dijksman en Estelle de Jong vertrokken op tijd naar België om vervolgens 95 km af te leggen. De koers begon vrij hectisch, het ontwijken van gaten in de weg en een auto die het parcours op kwam zorgde voor onrust. 

Yonna en Estelle konden goed voorin blijven en vooral Yonna was heel alert. 

Na vele aanvallen van verschillende ploegen, ontstond er in de laatste ronde een kopgroep van 12 waar Yonna bij zat. In de sprint werd ze nipt 4e! 

Eva, Hannah en Estelle finishten in het peloton. Nienke had helaas problemen met haar remmen maar desondanks heeft ze de koers uitgereden. Tessa moest uitstappen vanwege een hongerklop. 

Voor de meeste meiden zit het seizoen er nu echt op. Yonna mag nog 1 keer knallen op het NCK aankomend weekend in Dronten. Samen met Charlotte Kool, Jeanne Korevaar, Mylène de Zoete en Marjolein van ’t Geloof zal ze gaan strijden voor het podium!

Geen evenementen gevonden!
Meer laden