Omloop van Oost-Stellingwerf | Finale Clubcompetitie E/B

Omloop van Oost-Stellingwerf | Finale Clubcompetitie E/B

Op 17 september stond de laatste wedstrijd van de clubcompetitie op het programma.

De eerste vier teams in het eindklassement klasseren zich direct voor de topcompetitie van het seizoen 2024. Voor de teams vallen er in deze laatste wedstrijd dubbele punten voor dit klassement te behalen.

Tijdens de ploegentijdrit in Juli, die werd gereden in de stromende regen, zorgde een valpartij van het bijna volledige team ervoor dat Jan van Arckel zakte naar plaats 7 in het klassement. Een sterk team vertrok dan ook met 2 doelstellingen. Een korte individuele klassering en een collectieve prestatie zodat er een rechtstreekse plaatsing voor de topcompetitie behaald werd.

De omgeving van het Friese Oosterwolde was het decor van een wedstrijd waar het peloton, geteisterd door regen slingerend door een Fries decor, 171 km onder de wielen zag passeren. In de eerste 30 km. ontstond er een kopgroep van 10 renners zonder een Jan van Arckel renner. Meerdere teams, die strijden voor het eindklassement hadden geen renner in deze vroege vlucht. Kelvin van den Dool zorgde als wegkapitein ervoor dat de renners van Jan van Arckel zich rustig in het peloton mee lieten voeren om, voor in het tweede deel voldoende energie over te hebben. De wedstrijd werd aan kop van het peloton door Lennart van Houwelingen en Simon Haberlah gecontroleerd.

Door het hoge tempo van het peloton blijft de voorsprong van de kopgroep klein terwijl de deur aan de achterkant van het peloton de hele wedstrijd open staat. Met nog 50 km te gaan weet het peloton de kopgroep terug te halen.  Op dat moment is het stilte voor de storm. En laat die storm Jens van den Dool heten.

Met nog 35 km te rijden trekt Jens er met een kompaan op uit. Het peloton stribbelt nog een paar kilometer tegen, maar nadat er nog 3 renners de oversteek weten te maken, groeit de voorsprong van deze kopgroep, wat met nog 10 km te rijden de zekerheid geeft dat Jens strijd voor de overwinning. In de laatste 1,5 km probeert Jens te ontsnappen uit de kopgroep. Zijn demarrage wordt direct gepareerd. Nu krijgen de mee ontsnapte snelle renners de mogelijkheid om Jens zijn podiumplaats af te snoepen.

Jens finisht op de vierde plaats. Ondertussen is het peloton de finishstaat van een kleine 2 km ingereden. Onder aanvoering van Kelvin van den Dool rijden Noël Luijten, Lennart van Houwelingen, Simon Haberlah een lead-out voor Delano Swenne. Deze tactische zet zorgt ervoor dat de twee doelstellingen worden gehaald.

Delano finisht op de 10e plaats gevolgd door Lennart 19e, Noël 27, Simon 33. Deze klasseringen zorgen ervoor dat Jan van Arckel een sprong maakt naar een gedeelde vierde plaats in het eindklassement voor teams in de clubcompetitie!

Voor Jan van Arckel zijn er nog 2 wedstrijden dit seizoen. Op 24 september de omloop van Midden-Brabant. En op 1 oktober het NCK ploegentijdrit. In deze laatste wedstrijd hebben de elite/belofte Fabio Jakobsen als teamgenoot bij zich.

Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=mA3Yp3ZcVCs

Foto’s: Sportfoto.nl 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden