Kelvin en Jens van den Dool bepalen de koers in Groot-Ammers

Kelvin en Jens van den Dool bepalen de koers in Groot-Ammers

Elite-Beloften-Amateurs

De Ronde van Groot-Ammers is verplaatst naar de nieuwbouw op een rondje van 900 meter, met de bochten rechtsom. Van de 53 ingeschreven renners verschenen er slechts 31 aan de start. Het publiek werd niet teleurgesteld, de renners zorgden voor een snelle en aantrekkelijke wedstrijd. Er ontstond al snel een kopgroep van drie met topfavoriet Jens van den Dool. Deze drie leken op het korte rondje een ronde voorsprong te nemen, maar zover kwam het niet. Toen Jens van de Dool demarreerde hielden zijn medevluchters hun benen stil en de vogel was gevlogen. Iedereen verwachtte de zevende seizoensoverwinning van Jens, maar het peloton bleef tempo maken en de koploper werd teruggepakt.

Tijd voor een nieuwe ontsnapping, deze keer ging Kelvin van den Dool er vandoor met drie medevluchters. Kort voor het einde maakte Kelvin zich los en reed onder luid applaus solo naar zijn eerste overwinning van dit jaar. Zo ging de hoofdprijs toch naar familie van den Dool in Hoog-Blokland.

Uitslag: 1. Kelvin van den Dool (Hoogblokland) 2. Quinten Veling (Monnickendam) 3. Igor Baars (Nieuw-Vennep) 4. Stefan Verhoeff (Groot-Ammers) 5. Jarri Stravers (Groot-Ammers) 6. Jens van den Dool (Hoogblokland) 7. Delano Swenne (Heukelum) 11. Simon Haberlah (Leerdam/Den Haag)

Startklasse

De 25 renners bleven ondanks het hoge tempo lang bij elkaar. Half koers eiste Mathijs de Groot de hoofdrol op met een lange veelbelovende solo en leek onbedreigd naar de overwinning te rijden. Evan Terlouw dacht daar anders over en wist binnen twee ronden het gat naar de koploper te dichten. Om het succes compleet te maken sprintte Terlouws ook nog naar de overwinning. Dirk-Jan Verspuij kon naar eigen zeggen nog wel een stukje lomp hard fietsen en reed afgescheiden naar de derde plaats. Sander Spoolder won de sprint van de resterende groep.

Uigtslag: 1. Evan Terlouw (Hoogblokland) 2. Mathijs de Groot (Nieuwegein) 3. Dirk-Jan Verspuij (Hoogblokland) 4. Sander Spoolder (Giessenburg).

Funklasse

Bij de Funklasse zagen we een ware demonstratie van Jorrit van Ramshorst uit Nieuw-Lekkerland. Naar verluidt reed deze hardloper zijn eerste wielerwedstrijd en kent zo te zien zijn eigen krachten nog niet. Of kan het zijn dat we te maken hebben met een ervaren wielrenner die ten onrechte is ingeschreven bij de Funklasse voor inwoners? Van begin tot eind reed hij alleen vooruit en maakte de concurrentie kansloos. Plaatselijk favoriet Sjaak van de Graaf won de sprint van het peloton voor good old Henk Woltman.

Uitslag: 1. Jorrit van Ramshorst (Nieuw-Lekkerland) 2. Sjaak van de Graaf (Groot-Ammers) 3. Henk Woltman (Nieuwpoort)

Uitslagen Jeugdwedstrijden:

Categorie 6: 1. Coen de Man 2, Lars Peeters 3. Jonah Aarts

Categorie 7: 1. Bart van Bijnen 2. Jason van de Beeten 3. Fedor Kop

Foto’s: >>

Geen evenementen gevonden!
Meer laden