Topcompetitie Eurode Omloop | Elite/Beloften

Topcompetitie Eurode Omloop | Elite/Beloften

Zondag 10 september was de eurode omloop (topcompetitie). Aan de start namens Jan van Arckel : Jens van den Dool, Kelvin van den Dool , Gijs de Swart , Bram Van Herk , Niels Boogerd en Simon Haberlah. Een mooi team om een mooie uitslag mee te rijden.

Het was een warme dag, en het hitteprotocol was van kracht. Hierdoor was de koers met 20km ingekort. Er werd meteen gekoerst vanaf begin. Jens brak mede de koers open en reed met een kopgroep weg. Met de rest van het team in het peleton.
Gedurende de koers brak het peleton in verschilde groepen. En was het helaas einde wedstrijd voor Simon, Bram en Niels.
Kelvin en Gijs zaten nog in het peleton. Alle twee hebben ze verschillende keren probeert weg te rijden en met de hoop de over steek te kunnen maken naar de kopgroep. Helaas zonder succes.

Jens reed een hele sterke koers en was voortdurend in de voorste gelederen te vinden en eindigde heel knap als 6de!
Doordat hij steeds van voren zat pakte hij veel bergpunten en won hiermee het dag klassement voor de bergpunten. Ook wint hij hierdoor het eindklassement van de bergtrui van de Topcompetitie 2023! Wat een hele bijzondere prestatie is als clubrenner tegen het geweld van alle continentale ploegen. 

Kelvin eindigde als 31ste en Gijs als 33ste. Dankzij de goede teamprestatie ziet het er goed uit voor deelname aan de Topcompetitie voor volgend jaar! Jan van Arckel eindigt als 3e clubteam op de 8e plaats in het Ploegenklassement. En niet te vergeten dank aan de verzorging langs de kant door Annette en Raquel en de begeleiding vanuit de auto van Mechanieker Paul en ploegleider Rob de Zeeuw.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden