Dames winnen alle klassementen

Dames winnen alle klassementen

Zaterdag 9-9-2023 stonden we op een mooie zonnige dag met Mariska, Nienke, Rosanne, Eva, Tessa en Yonna aan de start van het laatste weekend voor de ProMobolity Ladies Cycling Circuit. 

We begonnen met een TT van 13 km wat al een mooie start werd van het weekend. Eva is knap 4e geworden, Yonna 5e, Nienke 7e, Tessa 13e. Twee uur later stonden we aan de start van een wegwedstrijd van 50 km. We hadden een hoop te verdedigen: de 1e plek van Tessa in het klassement en de 1e plek in het team klassement. Ook was er nog een klassement over de 2 dagen.

Het was een onrustige wedstrijd met veel ontsnappingspogingen. Het lukte één dame van Ahoy om een flinke voorsprong te pakken. Zij stond redelijk hoog in het klassement, dit zou Tessa haar 1e plek in gevaar kunnen brengen. Door een goede samenwerking hebben wij de voorsprong weten in te lopen. Yonna wist ongeveer 12 km voor de finish alleen weg te rijden en kwam solo over de finish. Nienke wist ook nog naar een mooie 3e plek te sprinten. Tessa wist ook nog mooi punten mee te pakken voor haar klassement. Hierdoor was voor haar de winst in het klassement al binnen voordat de laatste wedstrijd gereden was. Ook hadden we het team klassement al mooi binnen. Yonna stond hierdoor 1e en Nienke 3e in het klassement over de 2 daagse. 

Zondag stonden we al vroeg aan de start met Estelle, Anouk, Tessa, Eva, Nienke en Yonna. Doordat het klassement van Tessa en het team al binnen was hadden we eigenlijk alleen nog de 1e en 3e plek te verdedigen. Estelle, Anouk en Eva en Tessa waren de hele wedstrijd mooi voorin het peloton te vinden en controleerden de koers goed om het klassement te verdedigen. Ook hebben ze meerdere ontsnappingspogingen gedaan. Helaas lukte het niet om met een kopgroep naar de finish te rijden. Uiteindelijk werd het sprinten voor de overwinning en na een goede leadout van Tessa wist Yonna naar een 3e plek te sprinten en had hierdoor de winst voor het weekend klassement binnen. Helaas werd Nienke gehinderd in de sprint maar pakte zij toch nog knap de 3 plek in het klassement.

Door het fantastische teamwork hebben we alle klassementen gewonnen!

 

Geen evenementen gevonden!
Meer laden